От какво й е писнало на Алиша Кийс

eva.bg 18 January 2017

Вече близо година Алиша Кийс ходи без грим, защото й омръзнало да й казват кога и как трябва да изглежда. Но от какво друго й е писнало?

Снимка: getty images/guliver

Алиша Кийс, която преди два месеца зарадва феновете си с нов албум, призна, че като вдъхновение за песните е послужил списъкът й с неща, от които напоследък наистина й е писнало. Започнала да нахвърля списъка си преди близо година. И сигурно се досещате какво е начело на класацията й „Омръзна ми от...“ , имайки предвид факта, че цяла година тя отказва да покрива лицето си с грим за светски събития, концерти, червени килими, интервюта или фотосесии. „Не съм роб на грима. Но не съм и роб на идеята никога да не си слагам грим. Важното е, че е мое право сама да реша кога искам да си сложа и кога не“, заяви в интервю за Allure певицата.

Що се отнася до останалите неща в списъка й, ето какво каза Алиша Кийс: „Едно от най-важните беше начинът, по който карат жените да се чувстват неадекватни при различни обстоятелства. Принуждават ни да се чувстваме несигурни относно външния си вид или как останалите ни виждат. Писнало ми е и от начина, по който принуждават момчетата непременно да са силни: недей да плачеш, не се дръж като момиче, не бъди мек... Оставете момчетата да танцуват. Оставете момчетата да лакират ноктите си ако искат.“

На 35-годишната звезда й е омръзнало и от още нещо, което смята, че е със застрашителните размери на епидемия. „Знаете ли какво би било наистина яко? Ако всички престанат да си дават мнението, освен ако не им го поискат. Ако никой не те пита какво мислиш по въпроса, дръж си устата затворена. В това отношение ситуацията в интернет е като болест, истинска епидемия. Има прекалено много мнения, хората са злобни, гадни, мразят всичко и всички и държат да го споделят. А светът няма нужда от мнението им, от омразата им“, смята Кийс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР