Виж как… ще носим скини и клинове тази пролет

Да, понякога те се завръщат – този път с колекциите пролет-лято 2017

06 February 2017

Почти бяхме забравили за съществуването на плътно прилепващите по краката клинове и панталони, и те взеха че атакуваха пролетния подиум. А един от главните виновници за ренесанса им е новият герой на трендсетърите – Демна Гвасалия, който първоначално обу в супер тесни панталони с ниска талия момчетата на Balenciaga за есен-зима 2017, а след това и момичетата в шоуто на Vetements. В колекцията на Balenciaga за топлия сезон пък дамите дефилират в лъскави цветни клинове буквално преливащи в островръхи обувки на висок ток. Късите спортни клинове от 80-те също са тук – препоръчани от дизайнерите на MSGM, докато Versace обръща внимание на версиите им заети от моторджийските униформи.

Колкото до скини джинсите, те още от бума си през 90-те останаха в гардероба ни и заеха трайно място в обичайния ни ежедневен ритъм. Толкова привикнахме към комфорта им, че бе само въпрос на време отново да ги видим на високия подиум (макар и не в комбинацията, към която в просъница посягаме сутрин).

Как да ги носим: на първо място ви препоръчваме да ги миксирате с висок ток или платформа, независимо от метеорологичните условия. Идеално пасват и с актуалния за сезона тренд на подчертаните рамене – било то чрез широки блейзъри, ризи с обемни ръкави или асиметрични деколтета. Денимът в класически син или тъмен отенък може да допълните с бомбър или кожено яке с капси, следвайки духа на британските субкултури. Бъдете внимателни да не „предозирате“ със спортните детайли, а след залез слънце заложете на лъскавите ламени нишки или проблясващи пайети.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР