Шоколадово фондю от шеф Ради Стамболов

08 February 2017

Рецептата е подходяща за домашно парти на горещ шоколад. Начупвате на парчета 60 г млечен шоколад и 125 г черен. Кипвате на котлон 125 мл животинска сметана. Махате от огъня и я прибавяте към шоколада с разбъркване до хомогенна структура. Прибавяте 25 г масло на стайна температура до получаване на хубав гланц.

Можете да добавите подправки по желание. Ако изберете да са сухи, като индийско орехче, канела и сушен джинджифил, ги включвате в този момент. Ако предпочетете подправки с водно съдържание, като индийска трева, ванилова шушулка и пресен джинджифил, ги кипвате в сметаната и след това я прецеждате. Накрая можете да добавите и ядки. Получава се около 375 г горещ шоколад. Хапва се веднага с ягоди, парченца ананас, банани или с хрупкави бисквити.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР