Винена среща

Диана Шингарова 14 февруари 2017

Парти без торта е просто среща.
Джулия Чайлд

Празнична торта с орехи и малиново вино

Обожавам комбинацията от малиново вино, орехи и канела. Направете своя импровизация по темата за основа на ефектна празнична торта. Украсете с шоколадов топинг или нежен бял крем с маскарпоне, поръсете със захарна декорация и празникът може да започне сега.

снимка Диана Шингарова
Необходими продукти: 3 яйца, щипка сол, 1/2 чаша бяла захар, 1 чаша кафява захар мусковадо, 125 г масло, 30 г какао, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сода бикарбонат, 1/2 чаша смлени орехи, 1/4 ч.л. канела, щипка индийско орехче, настъргана кора от 1 портокал, 250 мл малиново вино, 1 чаша брашно или малко повече, така че да стане с гъстота на тесто за кекс.

За шоколадов топинг: 50 г масло, 100 г черен шоколад, 200 г заквасена сметана, 2 с.л. мед, ванилия. Начин на приготвяне: Тестото се приготвя лесно като тесто за кекс. Разбъркайте яйцата с щипка сол, добавете двата вида захар и разтопеното масло. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Добавете какаото, орехите, подправките и виното. Добавете бакпулвера, щипка сода и брашното. Разбъркайте нежно да се смесят съставките. Печете в предварително загрята на 180°C фурна. Използвайте силиконова форма за кекс. Намаслете и поръсете с какао. Изсипете тестото и печете 40 минути. Извадете, охладете напълно преди да го извадите от формата и да го декорирате. Украсете тортата с комбинация от бита сметана, маскарпоне, ванилия и пудра захар или направете ефектна бърза и лесна шоколадова глазура, като разтопите 50 г масло, един начупен на парченца черен шоколад и ако не искате да е много горчиво, добавете мед.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР