Тенденции 2017

Материи, цвят, щампи... актуалните трендове, които ще ни провокират да променим дома си

21 February 2017

Hygge тенденцията залага на аксесоари, които създават усещане за домашна и успокояваща атмосфера

Снимка: Instagram

Интериорният дизайнер Антония Саранеделчева от Моми Студио споделя най-популярните и очаквани трендове, на които е добре да обърнем внимание. Актуалните за 2017 година със сигурност ще ни провокират да направим някои промени в дома си.

Заложете на зеленото
Промяна на цветовата схема

Както вече знаете, зеленият е определен за цвят на 2017 година. Той не само носи свежест, но и умело може да се съчетае с нюанси от жълто-зелено до изумрудено, а подобни комбинации са подходящи за целия дом, независимо дали цветът е на стената или върху различни текстури. Други цветове, които можете спокойно да използвате в комбинация със зеленото, за да създадете по-бохемски и в същото време романтичен стил в дома са рубинено червено, кафяво, светло и тъмно синьо, лилаво, наситено и бледо розово.

Добавяне на тропически щампи

Тропическите щампи стават все по-популярни, но изцяло от вас зависи дали и как да ги вплетете в интериора на дома. Можете да заложите на тапети с тропически щампи или на декоративни възглавници, които да бъдат като лек акцент в интериорната зона. Разбира се, преобладаващите цветове отново ще бъдат в зелени, сини и жълти нюанси.

Комбинирайте материи и материали
Материи и материали

Комбинацията между различни материи и материали ще бъде във възхода си. Материите са наистина важни и ние сме свидетели как все повече и от всякакъв вид намират приложение в интериора. Все пак през тази година една от тях ще се откроява най-много и това е кадифето. По отношение на материалите комбинацията от мрамор и месинг ще бъде изключително актуална особено за кухни и бани през 2017.

Влиянието на Арт Деко стила

Ако планирате цялостен ремонт или редизайн на вашия дом, нормално е да подмените част от мебелите. Една от топ тенденциите е вдъхновението, което идва от Арт Деко стила, като в момента най-изявено е при осветителните тела.

Hygge тенденцията

Мотиви, вдъхновени от скандинавските страни и природата, са част от красивите тенденции за тази година. Меката и приятелска атмосфера чрез различни аксесоари създават усещане за домашна, лична и успокояваща атмосфера в жилищата.

Стайните растения като декор

В синхрон с най-актуалния цвят на годината е добре да се добавят стайни растения, които да хармонизират атмосферата в жилището. Те създават онзи все по-липсващ природен елемент в забързания съвременен живот. Зеленината подобрява градския дизайн и добавя допълнителен чар на пространството.

Според интериорния дизайнер Антония Саранеделчева тайната на красивия, уютен и комфортен дом се крие в това той да бъде създаден с много любов и желание и да отразява същността и характера на своя собственик. Само така всеки от нас би разпознал своя дом сред редица други.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР