Приказната гора на Zim&Zou

Елка Влаховска 03 March 2017

С тази наподобяваща арабска приказка инсталация на френското дуо артисти Люси Томас и Тибо Цимерман, които стоят зад марката Zim&Zou, бе открит магазинът на Hermes в Mall of Emirates в Дубай.

Чудно е как толкова много труд и въображение могат да бъдат вложени, за да оживее (макар и само за месец) магичната гора на френските творци. След това остават снимките и вероятно запазените творби от хартия, които обаче вече няма да бъдат в средата, за която са предназначени. В приказната гора миниатюрни хора се разхождат сред омагьосващи кули от гъби или из селището, изникнало от лотосите. В тази инсталация се виждат елементи от арабското декоративно изкуство, но пресъздадено с размаха и свободата на френския артистизъм.

Люси Томас и Тибо Цимерман живеят в Нанси, там е и тяхното ателие с големи прозорци, отворени към красотата на околната природа. От нея те често черпят вдъхновение за сюжетите си. В арабската приказка за Hermes Dubai мащабите говорят за замисъла на Zim&Zou – природата е омагьосваща въображението и могъща, а ние, хората, се промъкваме в нея, за да се суетим около всекидневните си дела.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР