Виж как… да носим къса, къдрава и непокорна коса като Мика Арганяраз

Да живее рошавата прическа!

Александра Рамирез 13 March 2017

Аржентинката Мика Арганяраз е едно от най-обещаващите имена от модния подиум, а нейните луди къдрици й печелят безброй почитатели. Естествената текстура на косата заема все по-голямо значение, избутвайки надолу стилизираните прически. Все повече жени предпочитат да носят формата на косата си в натурален вид и все повече се търси грижата за естествените къдрици. Мика е сред момичетата, обявили се против твърде фалшивия и напудрен външен вид, а с нея идва цяла нова вълна млади модели със собствена индивидуалност и светоусещане. Пример за това са Адуа Абоа, Джейми Бошерт, Грейс Харцел и др.

Свързваме я с небрежното бохемско настроение и лудите ритми от 70-те, свободата да бъдеш себе си. С удоволствие признава, че обича да се облича като момче и не следва рутина в ежедневието си. За нея тайната на стила се крие в базовите елементи в гардероба, а нейната „униформа“ се състои от бяла тениска, черни панталони и сако. Преходът от дневна към парти визия прави с помощта на червеното червило. Голям фен е на плуването и изобщо на водата, на която именно разчита най-много в своя бюти режим. За да има силна, здрава и блестяща коса Мика подхранва къдриците си с кокосово масло, като често преспива с тази маска. Според нея, когато се чувстваш добре, няма начин да не изглеждаш красива и в тази връзка тя е споделяла в интервюта, че се чувства най-секси, когато е вкъщи сама, гола и слуша джаз.

Тя и Джейми Бошерт ни припомниха как да носим иконичната за златните години на рокендрола къса прическа с къдрав бретон. Момчешките коси ни връщат към непокорния Джоуи Рамоун и нищо чудно, че Мика веднага е букната от Saint Laurent. Тя става любимка на големите имена и е първата, снимана самостоятелно за кампания на Prada след Саша Пивоварова. Участвала е в дефилета на Alexander Wang, Lacoste, Altuzarra, Givenchy и много други по време на Модните Седмици по света.

Докато учи кино в Буенос Айрес праща полароидна снимка на агенцията и така се сдобива с работа, на която решава да даде шанс. И още как! След ревюто на Christopher Kane през 2013, тя получава предложения от луксозните брандове и не след дълго нейното лице е на кориците на всички водещи списания. Ако не беше модел, би избрала изкуството – всъщност за Мика не е толкова разпространено, че рисува и прави арт-проекти и нищо чудно – тя все пак заменя родната Аржентина с дом във френската столица. Още един скрит талант освен рисуването, е готвенето и свиренето на китара. Тя е страстен колекционер на плочи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР