Майсторски клас на Красимира Стоянова

в рамките на Аполония

eva.bg 15 March 2017

Красимира Стоянова

Оперната певица Красимира Стоянова ще има майсторски клас в рамките на тазгодишното издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Въпреки че той ще се състои от 2 до 6 септември в Созопол, всички желаещи да участват в него вече могат да кандидатстват на сайта на фестивала. Могат да се включат оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст от 18 до 35-годишна възраст. 

„Още от сега има много кандидатури и това ме радва, защото наистина обичам да преподавам. Надявам се да помогна на тези деца да подобрят техниката си и пеенето си и заедно да създадем нещо красиво. Поканила съм Пламен Карталов да присъства на майсторския клас, защото смятам, че ще чуе истински добри гласове“, коментира Красимира Стоянова. Тя е постоянен гост на най-престижните оперни театри и концертни зали по света – Метрополитън Опера и Карнеги Хол в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънт Гардън“ и Роял Албърт Хол в Лондон, миланската Ла Скала, Дойче Опер, Щаатсопер и Концертхаус в Берлин, Музиферайн и Концертхаус във Виена, Залцбургски фестивал, Номори опера – Токио, Театро Колон – Буенос Айрес, Баварската опера в Мюнхен и др. Работила е с диригентите Рикардо Мути, Зубин Мета, Жорж Претр, сър Колин Дейвис, Бернард Хайтинг, Марис Янсонс, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати.

Тази година Празниците на изкуствата „Аполония“ отбелязват своето 33-то издание. Пълната програма на Фестивала ще бъде обявена в края на май.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР