Шест правила за пътешественици

20 March 2017

Без значение дали пътувате до някоя близка дестинация или далечен тропически остров, ето няколко златни правила, които ще превърнат ваканцията ви в незабравимо приключение.

1. Бъдете откриватели. Веднъж се живее. Пребройте до 3 и скачайте. Опитайте всичко, което ви се предлага – екстра люта чушка, планинско катерене, уроци по танци от уличните музиканти, дайвинг. Просто кажете „да“ и го направете.

2. Научете основни фрази. Не е нужно да ставате експерт, научаването на няколко основни фрази на местния език може „да ви отвори много врати“.

3. Носете малко багаж. Нека си признаем – обикновено не използваме половината от нещата, които помъкваме на почивка. Носенето на по-малко багаж може да ви спести и пари, особено ако пътувате с нискотарифна авиокомпания.

4. „Загубете се“. Не е нужно да планирате всичко до най-малката подробност. Понякога да „се загубиш“ по малките улички е много по-забавно, отколкото да прекараш часове в някой музей.

5. Снимайте. Не забравяйте да правите много снимки докато пътувате, защото със сигурност ще искате да преживявате всичко отново и отново. Препоръчваме ви новия ASUS ZenFone 3, чието мото е „Създаден за фотография“. Той е с 16 MP камера и четириосев оптичен стабилизатор (OIS), който засича и неутрализира движенията на ръката ни, за да предотврати размазването на кадъра, а камерата има и режим "Бютификейшън", който автоматично коригира проблемните участъци. Той има и друго качество, подходящо за пътешественици - опция за ускорено зареждане. Тоест 5 минути ще бъдат напълно достатъчни да „вдъхнат“ още 2 часа живот на батерията.

6. Опитайте нови храни и напитки. Забравете любимите си неща за ядене и помолете местните да ви препоръчат нещо, което не сте опитвали. Опознаването на чуждата културата чрез храната и напитките е най-сигурният начин да се забавлявате.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР