Книги за смет

eva.bg 18 April 2017

За пета поредна година желаещите да разчистят замърсената природа и да се обогатят интелектуално могат да се включат в кампанията „Книги за смет“. За всички онези, които не са чували досега за инициативата, условието да участват е много простичко – дарете един или повече килограма пластмасови отпадъци и ще получите книга. Тази година ще се раздават няколко нови заглавия, сред които „Доктор Дулитъл” и „Белия зъб”.

И ако вече сме ви спечелили за каузата на организаторите от фондация „Credo Bonum” и издателство “SmartBooks”, то ето къде и кога може да се включите. Стартът на тазгодишната кампания ще е на 22 април в София пред паметника на Съветската армия. Следват: 13 май - Велико Търново, 20 май - Кюстендил, 21 май – Благоевград, 27 май – Стара Загора, 28 май – Бургас.

Огромен балон от употребявани найлонови торбички ще се издуе за началото на петото издание на кампанията „Книги за смет” в София на 22 април, пред Паметник на Съветската армия. Инсталацията, дело на испанския арт колектив Basurama и илюстрираща свръхпроизводството на пластмасови изделия в днешни дни, ще посети и всички градове от националното турне на кампанията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР