Регулирай хормоните по естествен начин

Полезни съвети как да се справим с хормоналните проблеми от д-р Мария Папазова

24 April 2017

Днес много от ендокринните нарушения са представени от състоянието на естрогенно доминиране с относителна прогестеронова недостатъчност, известно като естрогенова доминантност. Тя се провокира от т. нар. ксеноестрогени – външни естрогени, които присъстват в храната, водата, почвите и въздуха, много продукти от бита, включително по-масова козметика, пластмаса, почистващи препарати и др. 

Симптомите при естрогенна доминантност са:
- гинекологични нарушения, включително от страна на матката, яйчниците и тръбите, влагалището, женската гръд, жлезите с вътрешна секреция
- репродуктивни проблеми
- нарушения в менструалния цикъл, главоболие, болезненост в гърдите, задържане на течности и др.
- покачване на теглото и затлъстяване, особено в областта на талията, ханша и бедрата;
- хормонално акне;
- почти постоянна тревожност, резки промени в настроението

Билката див ямс възстановява хормоналното равновесие в женския организъм!

Екстрактите от див ямс са съвременни и доказано ефикасни природни средства за въстановяване нормалните функции на ендокринната система. За разлика от хормоно-заместващата терапия, която често има вредни ефекти и то в дългосрочен план, дивият ямс действа по коренно различен механизъм. В състава му присъства веществото диосгенин, което много напомня на женския хормон прогестерон. Диосгенинът подпомага хормоналната фаза на прогестеронова активност, подкрепя функцията на прогестерона и състоянието на естрогенно доминиране с относителна прогестеронова недостатъчност, постепенно отзвучава.

За постигане на максимален ефект обаче, трябва да се приемат само екстракти с доказано качество, които осигуряват последователно и пълноценно усвояване на активните компоненти.
Доказана безопасност и сигурен ефект с билковите екстракти на Nature’s Way, USA

Nature’s Way е водещ американски производител на хранителни и диетични добавки. Компанията е създадена в далечната 1969 г. в САЩ. Благодарение на високите стандарти, които поддържа през всички тези години, Nature’s Way успява да изгради доверие у своите клиенти и да се наложи не само в САЩ, но и на европейските пазари.
Екстрактът от див ямс на Nature’s Way е любим продукт на много жени по света. Той е с доказан произход и отлична ефикасност. Всяка капсула осигурява 425 mg чист, изцяло натурален екстракт от корен на див ям, който е естествен източник на диосгенин.
Търсете в аптеките или на www.revita.bg. Ако имате въпроси, потърсете ни на тел.: 02/9530583

Научи повече за хормоналния дисбаланс от доктор Папазова: 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР