Стилът на... Бриджит Троньо-Макрон

Какво има в гардероба на първата дама на Франция

Александра Рамирез 04 May 2017

Снимка: getty images/guliver

Бриджит Троньо-Макрон пленява сърцето на кандидата за президент на Франция Еманюел Макрон още докато е негова учителка в частния католически лицей „Провиданс“. Французите се възхищават на красивата й любовна история с Еманюел, която продължава повече от 20 години, а медиите шеговито наричат Бриджит „Барби в менопауза“ и я провъзгласяват за модна икона. Какъв по-добър повод да надникнем в гардероба й!

За своите 64 години Бриджит е в превъзходна форма, а стилът й е шлифован и ненатрапчиво елегантен. За сватбата им тя облича бяла мини-рокля, която да подчертае запазената й фигура, въпреки че може да се похвали с цели три раждания. Още когато назначават Еманюел за министър на икономиката, тя прекъсва работата си, за да му помага. Публичните задължения изискват определен етикет на обличане, въпреки че в началото на политическата му кариера, тя не се появява до него. Но мосю Макрон не прави нищо без да се е допитал за съвет до нея, независимо дали става дума за уволнение на някой служител или избора на костюма и на прическата си. Нарича я на галено „Биби“, а Биби определено има качествата да покаже елегантния френски стил.

За официални събития тя може да бъде забелязана с елегантна рокля с прибрано деколте, но пък почти винаги с дължина над коляното, красиви обувки на ток и дълго, изчистено манто. Спазва максимата на повечето съвременни французойки, че по-малкото е повече и за ежедневието си предпочита комбинацията от син скини деним с прибрана черна блуза и дълго черно палто.

Макар и доста по-формален, нейният стил в никакъв случай не е скучен, а по-скоро е внимателно изпипан с отношение към детайла и непреходни модни съчетания. За да бъдеш жена на политик се изисква доза смелост и още повече находчивост в ограничения откъм своеволия публичен дрескод. Знае се, че обича творенията на Louis Vuitton и Christian Dior и е посещавала ревютата им по време на Модните седмици.

Накратко, стилът й е улегнал и убедителен, а визията й се допълва от русата й коса – права и с обем и бронзовият загар на кожата, за който г-жа Макрон ползва услуги за изкуствен тен. Както всички парижанки, тя е опитомила релаксирания и свеж, „je sais pas” вид, гарниран с очарователната й усмивка.

 

3 КОМЕНТАРА
3
katya
14 December 2017, 02:34

има чене

2
Валентина
11 August 2017, 17:35

С известно снизхождение, би могло да се допусне, че има стил, НО определено няма мярка за модните си изцепки. Напълно разби магията на френската елегантност...

1
kirilova
16 June 2017, 14:02

Както и да се облече "Биби", си е просто един бабишкер с маймунско лице, петна около очите, груби щръклести крака и зле поставени изкуствени зъби. Странно е, че въпреки интервенциите е толкова сбръчкана. А дрешките й са "убедителни", че наближава старческата деменция. Френският хомосексуалист можеше да заблуди с нещо по-качествено.

ТВОЯТ КОМЕНТАР