Най-красивите плажове в Европа

Къде на Стария континент да опънем хавлията това лято?

Александра Рамирез 17 May 2017

Скоро ще дойде сезонът на лятното разпускане по пясъчни дюни и море, с коктейл в ръка и широкопола шапка. Но къде ще отидем тази година? Ако екзотичните океански дестинации не са най-добрата бюджетна оферта, това въобще не трябва да ни натъжава. Европа, за щастие, притежава едни от най-живописните дестинации за морска почивка. На Стария континент има малки и не толкова популярни късчета от рая, скрити в лазурни лагуни със ситен пясък, които само чакат да бъдат открити!

Байота, Астурия, Испания

С дъх на евкалипти и йодизиран морски въздух посреща плажът Байота в Астурия. Градът се отличава с диви, спиращи дъха пейзажи и е рай за любителите на големите открити пространства и природата. Понеже там няма никакви барове или ресторанти вземете хапване със себе си.

Симос, о-в Елафонисос, Гърция

Елафонисос е остров в Гърция със скромните 20 кв. км и едва около 1000 жители. Има съвсем малко хотели и къщи за гости. Което пък означава, че сградите са много близо до морето, а малкият остров със сигурност ще сплоти гости и обитатели в една незабравима гръцка ваканция.

Прая дос Галапиньос, национален парк Арабида, Сетубал, Португалия

Невероятната Португалия очарова с романтичните градчета и красивата природа. На юг от Лисабон се намира Националния Парк в град Сетубал, с недокосната, девствена природа и там ни чака плажът Дос Галапиньос, обявен от много туристи за най-добрия в Европа.

Кала Агуя, Майорка, Испания

Един от най-добре поддържаните плажове, който обаче не е съвсем див, а се предлагат разхладителни напитки и сладолед. Коктейлите са домашно забъркани, а в близост до баровете има хотели и вили.

Паломбаджа, Порто Векио, Корсика

Един от най-красивите на о-в Корсика, плажът Паломбаджа е с бял пясък, спокойно море и кристално чиста вода сред високите пинии.

Стинива, о-в Вис, Хърватия

Плуването на о-в Вис е незабравимо преживяване! Заобиколен от кристално море и високи скали, там можем да се гмуркаме или блажено да се носим по вълните. Плажът Стинива е защитен от закона за опазване на природата като геоморфологичен монумент.

Армасан де Пера, Алгарв, Португалия

Климатът през цялата година е умерен и е слънчево, направо като в рая! Водите на океана са спокойни и подканват за дълго плуване в лазура или пък за активни водни спортове!

Ксамил, Албания

Четирите малки острова са само 8.9 хектара заедно, но пък са една от недокоснатите красоти на Албания. Покрити са със зеленина през цялата година и достъпът до тях е само с малки лодки.

Дюн дю Пила, Аркашон, Франция

Наричан още „Голямата дюна“, на този плаж се намира най-високата дюна в Европа - на 110 м над морското равнище. Доста популярна дестинация, която предлага много спортни дейности.

Матината, Италия

Част от Национален парк Гаргано, който приютява множество живописни плажове, но предлага и удобно настаняване.

Тенби Харбър, Уелс, Великобритания

Намира на ъгъла със Северния плаж между средновековен град със стена и хълм със замък. Може да се наеме корабче за малък трип до о-в Калди.

Изола Белла, Сицилия

Таормина е град, разположен на 210 м надморска височина, а бреговата ивица под него е изключително впечатляваща. До Изола Белла се стига с бус или кола от града.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР