Стилът на... Ана Химено Бругада

Висш пилотаж на мъжките дрехи

Александра Рамирез 11 May 2017

Ана Химено Бругада е стилистка и моден консултант на свободна практика, работеща в Италия. Макар гардеробът й да е опитомил максимализма на тази топла и красива страна, по рождение тя всъщност идва от съседна Испания. С къса подстрижка, тя винаги е с панталони и обожава Gucci, Marni и Dries van Noten. Андрогинното й излъчване приютява без проблем ярките цветове и принтове и дотолкова впечатлява, че възторжен репортер от The Wall Street Journal заявява, че Ана се облича много по-добре от 99.999% от мъжете, дошли на Pitti Uomo.

Нейният стил е томбой, но прочитът й е висш пилотаж на мъжките дрехи от високия подиум. Макар и да не е толкова популярна като някои в сферата, Ана Химено притежава собствен автентичен нюх на обличане, който я прави много разпознаваема по време на Седмиците на модата. Да, нейният гардероб е ориентиран предимно към мъжките кройки, но тя по-скоро избягва да слага ограничения около себе си. Най-важният урок, който можем да научим от нея, е, че трябва да се забавляваме.

Отношението й към дрехите се крие в еклектични комбинации, смели като съчетание на кройки и цветове. Да наблюдаваш избора й на дрехи е пиршество на сетивата – те не са просто елементи от гардероба, а екстатични и пълни с живот силуети. Тя е опитомила точно онази магическа сила на свободните съчетания и това се отнася за всякакви кройки и стилове.

Без грам колебание носи спортен потник с номер заедно с елегантно военно яке, панталони с широки крачоли и ниски обувки а ла Мери Попинз с квадратен ток върху шарени чорапи. Тя умее да носи всички видове ниски и равни обувки като никой друг и притежава завидно многообразие. Като студентка е носила само и единствено кубинки на Dr Marten’s и си е мислела, че никога няма да сложи друга обувка.

Предпочитаните й цветове се въртят около морско синята гама, ярко червеното, милитъри палта, златни акценти и обожава карираните платове.

Ана е олицетворение на това, което днес наричаме gentlewoman – порасналият и шлифован стил на томбой момичетата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР