Запечатано с целувка

Мануела Панайотова 11 June 2017

Снимка: Мануела Панайотова

Днешното предложение е още един начин да се насладим на свежия и опияняващ аромат на бъзови цветчета. Откраднах си от бялата им магия и я „запечатах“ в... целувки. Нежни, изящни като млада пролет, те се топят в устата и предизвикват експлозия от аромат на цветя.

Използвах 4 белтъка, 250 г захар, 75 г пудра захар, 4 с. лъжици цветчета от бъз (пресни или изсушени).

Как ги направих: Разбих белтъците с кристална захар, докато станаха лъскави и плътни. Пресях пудра захар, смесих внимателно с помощта на шпатула и добавих цветя от бъз.

Загрях фурната на 110 С. Покрих две тави с хартия за печене и насипах с малка лъжичка от белтъчната смес. Изпекох за около един час, докато изсъхнат от външната страна.

Изключих фурната, открехнах вратата и ги оставих да се охладят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР