Защото външният вид има значение

С какво ни спечели Samsung Galaxy S8

15 June 2017

Малко са жените, които си избират телефон в зависимост от техническите му характеристики. Признайте си, момичета, не отивате в магазина с въпроси от типа на „колко ядрен е процесорът“ или „каква е разделителната способност на екрана“.

Телефонът е като моден аксесоар за нас дамите. Първо спираме поглед на дизайна, после на цвета, след това е въпросът за камерата и колко хубави снимки може да ни направи, защото успешното селфи понякога е въпрос на живот и смърт. Всички с Инстаграм и Фейсбук знаят за какво говорим. В ерата на социалните мрежи, телефонът и неговата магическа камера са от ключово значение.

По всичко личи, че и в Samsung са наясно с тази част от женската психология – ние в повечето случаи избираме техниката (а може би и не само нея) първо с очите се, без с това признание да подценяваме дамския интелект, естествено. Затова и първо харесахме Galaxy S8 заради дизайна му – елегантен, нежен, женствен, с инфинити дисплей, без бутони и с гладки заоблени форми. Компактният дизайн позволява удобно управление на телефона с една ръка, а за нас дамите това е от огромно значение, защото две ръце никога не ни стигат за всички неща, които искаме да направим едновременно и точно в този момент.

След дизайна ни грабнаха цветовете, в които се предлага – среднощно черно, сива орхидея, ледено сребристо и син корал. Да, изборът е много, много труден. Тук може да се сблъскате със сериозно препятствие, особено ако си харесате повече от два цвята. Кой да изберете ли? А какъв цвят е любимата ви чанта? Или рокля? Или бижу? Може би решението на тази сложна дилема е точно пред очите ви.

Тествахме и камерата му, естествено. Мина изпита с пълен 6 дори рано сутринта, когато следите от продължилото до малките часове парти не могат да бъдат премахнати с нищо друго, освен с наспиване... и магическата камера на Samsung!

Тествахме качествата му и на обяд, когато салатата изглеждаше толкова добре и апетитно, че нямаше как да не споделим с останалите какво ни предстои да хапнем.

Впечатли ни и след като оцеля пред асансьора в офиса, защото е много измамно усещането за баланс докато говориш по телефона, ровиш в чантата за ключовете, държиш чаша горещо кафе и в същото време учтиво кимаш за поздрав на колежката от горния етаж.

Понапълнихме го с приложения, снимки и музика, но за щастие не изскочи досадното напомняне, че нямаме достатъчно памет, което всеки път извиква в нас тих ужас, защото означава, че ще трябва да изтрием доста от онези снимки, които понякога от чист сантимент държим да си стоят на телефона ни с месеци и години.

Освен това всичките ви тайни ще са защитени, защото има опция за пръстов отпечатък, сканиране на ириса и разпознаване на лица – същински момичета на Джеймс Бонд.

Няма да ви обясняваме колко ядрен е процесорът му и за уникалния чип, който осигурява повишена скорост и ефективност, защото това ще ви го обяснят специалистите в магазина. Важното е, че нашите чисто женски критерии за перфектен телефон бяха напълно покрити.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР