За малко да ги кръстят Артур и Албърт

eva.bg 15 June 2017

Снимка: getty images/guliver

Принцовете Уилям и Хари щели да се казват Артур и Албърт, но за тяхно щастие покойната принцеса Даяна имала последната дума за избора на имената на престолонаследниците и не позволила това да се случи. Според нейните тайни записи, които бяха публикувани в биографична книга, разкриваща доста шокиращи факти от живота на загиналата през 1997 година Даяна, тя е казала: „Избрах имената Уилям и Хари, защото алтернативата беше Артур и Албърт. Не, благодаря, никога не бих ги кръстила така. Не е имало кавги и спорове по темата, защото ги оставих пред свършен факт“.

От записите разбираме, че Даяна е кърмела Уилям три седмици, а Хари единадесет. От тях става ясно още, че през първите години от брака й с Чарлз е страдала от булимия и депресия, била е твърдо убедена, че двамата с Камила все още се обичат. А след раждането на Хари, който се появява на бял свят две години след Уилям, бракът й с Чарлз напълно се разпаднал и той се завърнал окончателно в прегръдките на Камила.

„Последните шест седмици преди да родя Хари с Чарлз бяхме станали толкова близки, колкото никога не сме били. Той много искаше да има момиче. Аз знаех, че ще е момче, но не му бях казала. След като Хари се роди, първото възклицание беше „О, момче е“, а следващото „о, освен това е риж“. И изведнъж всичко, което се бе появило между нас, напълно изчезна“, казва Даяна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР