София диша на ново място

21 June 2017

„София диша“ тази година ще се случи изненадващо рано – през този уикенд, на 24 и 25 юни, и на ново място – площад „Александър Невски“. Преместването от малките улици към големия площад е заради голямото струпване на хора, които в последните години буквално не можеха да се разминат в локациите на фестивала. Според организаторите сега се очакват над 50 хиляди посетители.

Фестивалът отваря от 16 до 22 ч. в събота и от 10 до 22 ч. в неделя. Нова за него ще е „Зона България“, която ще представя занаяти, музика и танци от страната и е силно ориентирана към все по-големия брой чужденци, идващи у нас с нискотарифните полети. Друга новина е галерийният павилион с творби на над 50 автори от участващите в двата дни на „София диша“. Ще има и кинопавилион с програма от късометражни филми. В детската зона освен обичайните забавления ще има и кът за информатика и роботика.

Със сигурност публика ще съберат концертите на открито, да кажем само Котарашки и „Остава“ и да замълчим.

За обичайната пъстра навалица този път принос ще имат и актьори от Народния театър, които ще раздават автографи, както и поетите и писателите от буса „Думи на четири гуми“, шофирана от Илиян Любомиров.

И за да не се притесните – ще ги има пъстрите маси с бижута, шалове, чанти, тишърти, както и вкусните маси с биосандвичи, весели напитки и сладки печива.

А може би и още нещо – ще разберете, ако отидете.

Следващите дати на „София диша“ са 26 и 27 август, пак пред „Невски“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР