Мадам Бътерфлай на скалите

eva.bg 13 July 2017

Община Белоградчик

В търсене на нови преживявания пътят ни отвежда към Белоградчик, където сред изключителните природни декори отново ще звучи оперна музика.

Фестивалът „Опера на върховете“ ще се проведе от 21 юли до 5 август край природния феномен Белоградчишки скали. За втори път след големия успех миналата година съчетанието от красотата на оперното и балетното изкуство и на природата ще привлече туристи от България и чужбина.

Пет оперни и четири балетни заглавия, както и Пещерната фестивална импресия „Вагнер. Магура. Богове, великани, джуджета, валкюри“ ще завладеят въображението и сетивата на любопитните зрители. Богатата фестивална програма включва оперите „Набуко“ от Верди, „Лакме“ от Делиб, „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“ от Пучини и „Пепеляшка“ от Росини. Балетната програма предлага не по-малки изкушения – хитовият спектакъл „Зорба Гъркът“ по музика на Микис Теодоракис и хореография на Лорка Масине, едноактните балети „Кармен“ по музика на Бизе-Шчедрин и „Рапсодия в синьо“ от Гершуин и класическата творба „Дон Кихот“ по музика на Лудвиг Минкус.

С особено нетърпение се очакват новите представления на предизвикалата фурор през миналото лято Пещерна фестивална импресия в три части „Вагнер Магура“. Сред естествената красота на пещерата „Магура“ богове, великани, джуджета и валкюри предлагат неповторимо изживяване на почитателите на операта с музиката на Рихард Вагнер. След края на магичния пърформанс ще има дегустация на регионални вина от винарска изба „Магура“.

Повече информация за фестивала – на сайта на Софийската опера.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР