„Азия отблизо“ в София

В неделя в Борисовата градина

30 June 2017

Тринадесет азиатски посолства ще представят културата на Азия на втори юли в Борисовата градина. Фестивалът се казва „Азия отблизо“ и ще се състои на сцена „Лятна естрада”.

Посетителите ще могат да се докоснат до типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции. Желаещите ще имат възможността да се включат в над 30 различни активности, чрез които ще се докоснат до магията на азиатската култура отблизо.

Посланиците на държавите-участници Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Кореяи Япония ще обявят началото на фестивала в десет сутринта.

Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и гости на столицата са фолклорни танци и музикални изпълнения в традиционни азиатски костюми. За любителите на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли относно приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В специално обособен фотокът всеки ще има възможност да се снима с атрактивните участници във фестивала. За децата ще има локация, където ще могат да се включат в различни игри и забавления в „азиатски стил“, а уроци по калиграфия може да вземе всеки, който се запише за участие в специализираните ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка със своите мечтани дестинации с помощта на видео материали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.

Събитието ще продължи през целия ден и ще завърши в 20:00 ч. със специална Гала вечер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР