Дебели и добри

Три нови книги, които си струва да помъкнете в куфара по време на отпуската си

08 July 2017

 

Бьорнстад от Фредрик Бакман, ИК „Сиела“

След читателски хитове като „Човек на име Уве“ и „Баба праща поздрави и се извинява“ очаквахме с нетърпение новата книга на Бакман. Разказва се за западащо градче в Швеция и хокейния му отбор. И покрай това за вселената на хората. Нещо лошо се случва между най-талантливия хокеист и красивата дъщеря на спортен шеф. Подгответе се за много, много хокей, усеща се и известна маниерност в писането, но историята с много морални поуки увлича.

Токая Гранде от Жоржи Амаду, ИК „Колибри“

Оставете се да ви залее приливът от тъмни страсти и гореща чувственост, от благородство и отмъщение, от мечти и провали. Темпераментните герои на Жоржи Амаду идват в Токая Гранде, елдорадото на какаото, от небето и земята, от ада и рая, и живеят живота без да се пестят.

Казусът Кукоцки от Людмила Улицка, ИК „Колибри“

Семейна сага, в центъра е драматичната съдба на лекаря гинеколог проф. Павел Кукоцки, фонът е мащабен – Русия от Първата световна война насетне с всичкия сталинизъм, лагери, хрушчови размразявания и нови замразявания, които като придошла и мътна река подкопават бреговете на човешкото. Русия с ум не се разбира, но литературата може да помогне. Самата Улицка е биолог-генетик по образование и погледът към живота на високообразования в естествените науки човек, който отличава героя й, й е лично присъщ. 

1 КОМЕНТАР
1
толстой и горки
08 July 2017, 21:55

скумриести и посредствени. дори когато ви възложат заглавие с думата дебел в него можете да проявите малко повече въображение каки. дори това да е отбелязване че ... хм, книгите са дебели. щото чичаците с мангизите не си поплюват. днеска - вие утре-начинаещи пачи с дипломи от музикалната академия /духова музика/, хахаха.

ТВОЯТ КОМЕНТАР