Барселона, която остава в сърцето ти

Младата актриса Костадинка Аратлъкова, която всички наричат Дика, разказва за страстта си към Барселона и за любимите си места там. Вижте града през нейните очи

15 August 2017

Снимка: личен архив

„Думата „маняна” е нещо като мантрата на Барселона. Означава „утро” и „утре”, но също така и „някой път”, „някой ден”. Колкото и да се пише и разказва за този град, винаги може да се добави и още нещо – за неговата ярка индивидуалност, за неповторимото съчетание на старо и ново, на непокорство и овладяност. Имам склонност да харесвам градове, в които колите не са основно средство за придвиждане и в това отношение Барселона с милионите си скутери и колела ми стана личен фаворит” – младата актриса Костадинка Аратлъкова, която всички наричат Дика, разказва за страстта си към Барселона и за любимите си места там. Вижте града през нейните очи.

P.S. Дика благодари на Рали, която е неин гид в Барселона.

Моят бар - Les Gens Que J’aime
Място, което говори! Les Gens Que J’aime е артистичен бар, който носи духа на добри времена и бохемски нощи. Атмосферата предразполага да пишеш свои истории и да пускаш въображението си да работи само, използвайки всякакви детайли от картини, тапети, нощни лампи, свещи, изтъркани барокови дивани или паметници на деца, облечени в ореоли от цветя. Must see!

Ciudad Condal
Задължително място, ако искате да се докоснете до традиционните испански tapas и класическите рatatas bravas (много вкусни пикантни картофи). Обещавам ви, че ще изпитате истинско щастие от разнообразието, въображението, приятелското отношение и цената. Там получих и първия важен туристически съвет: „Пазете си чантата близо до вас и не я оставяйте на стола. Нищо че сте в ресторант.“ Да, Барселона, както всички красавици, крие своите опасности, особено за туристи с фотоапарати.

Пазарът
Пазарът „Свети Йосиф” се намира в идеалния център и изобилства от екзотични плодове, зеленчуци, риба и най-различни смутита. А цветовете на този пазар лекуват всякаква форма на лошо настроение. Който казва, че шопингът не е терапия, значи просто не е бил там.

Brunch & cake
Любов от пръв поглед и яйца „Бенедикт“ в лопата. И тук краткото меню предполага големи очаквания. Това място е идеално за закуска, ранен обед, среща с приятел или ако просто искате да опитате нещо ново и интересно. Собствениците твърдят, че при тях всичко се прави бавно – с любов, грижа и страст. Предполагам, че менюто се сменя често, но тук може да опитате всякакви видове салати, палачинки, бананов хляб или крем Брюле в ананас и всичко е поднесено с индивидуален стил.

Места за размотаване
Барселона разполага с милион и едно предложения за страхотни разходки, а ето кои са моите фаворити – паркът „Гуел”, хълмът Монтжуик и разбира се, плажът, разходката по който може буквално да осмисли деня ти и дори да те мотивира за спорт. Там можеш да видиш хора с колела, сърфове, кънки, лонгбордове или просто трениращи на многобройните спортни площадки. А да отидеш в Барселона и да не видиш Гауди и неговите творения Каса Мила, Каса Батийо и Саграда Фамилия!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР