В челюстите на Ариана Гранде

"Бях на 3 или 4 години, когато майка ми наистина мислеше, че като порасна, ще стана сериен убиец", казва поп звездата

eva.bg 18 August 2017

Снимка: getty images/guliver

Атентатът след края на концерта й в Манчестър я постави в епицентъра на информационния поток. Не с добро, за съжаление. 24-годишната Ариана Гранде обаче успя бързо да преодолее шока от случилото се и с помощта на уникалния си мениджър, който стои и зад старта на кариерата на Джъстин Бийбър, за една седмица организираха концерт, на който дойдоха 50 000 души – пак в Манчестър и въпреки страха от терора, въпреки паниката и въпреки че предната вечер и в Лондон имаше атентат. Младата певица показа смелост, за която сигурно много нейни колеги биха завидели. Ето малко интересни факти за Ариана Гранде - дори да не харесвате музиката й, може пък да харесате нея.



- Обожава хорър филмите, като за каузата на ужасите я спечелила класиката „Челюсти“. След като изгледала и втората, и третата част, направила на рождения си ден тематично парти – акули, кръв, челюсти... Пълна хорър програма. Със сигурност ще ви изненадаме обаче, като ви кажем, че тогава е духнала пет свещички на тортата, за която само може да предполагаме как е изглеждала. Това означава, че преди да навърши пет тя вече е била изгледала трите части на „Челюсти“. „Всички мои приятели си тръгнаха, плачейки, от рождения ми ден“, казва Гранде. „Бях едно мрачно, объркано и много странно малко момиче. Все исках да ми рисуват скелет на лицето или да нося маска на Фреди Крюгер. Като една мини Хелена Бонъм Картър. Бях на 3 или 4 години, когато майка ми наистина мислеше, че като порасна, ще стана сериен убиец.“

- Родителите й се разделят, когато е на 8 години, и разводът е доста неприятен. „Започнах да се питам – след като те двамата толкова не се харесват, какво да харесвам аз в себе си, при положение че съм създадена от тях. Бях в епицентъра на една жестока битка, която продължи от осмата до единадесетата ми година. Това беше един от най-тежките периоди в живота ми, единственото спасение намирах в часовете по мюзикъл и театър, на които бях записана.“

- На десетгодишна възраст сформира момичешката група Kids Who Care, които пеят на благотворителни събития за набиране на средства за различни кауза.

- Въпреки че е отгледана като католичка, тя започнала да подлага на съмнение вярата си, след като църквата отхвърля брат й Франки, който открито заявява, че е гей. „Когато казаха на брат ми, че Бог не го обича вече, веднага разбрах, че нещо не е наред. Нямаше как това да е окей. Във Флорида имаше център на Кабала и с брат ми решихме да го посетим. Така открих новата си религия“, казва Гранде. По това време тя е само на 12. Оттогава е и активист в подкрепа на правата на LGBT общността.



- Музиката винаги е била нейна мечта. Когато на 13-годишна възраст заедно с майка си се преместват в Лос Анджелис, започва да търси мениджъри и продуценти, които да я изстрелят на музикалната сцена. „Бях на 14 и самоуверено им казвах: Искам да направя арендби албум. А те ми отговаряха: Това е чудесно. Но кой ще си купи арендби албум на 14-годишно момиче“, припомня Гранде. И понеже тя е момиче с много таланти, а освен това е и изключително красива, се насочва към телевизията и не сбърква – става тийн икона.

- Наричат я бейби Марая, защото има впечатляващия вокален диапазон от четири октави и полутон, а Марая е с пет октави.

- Гранде става известна през 2010 с ролята си на Кет Валънтайн в тийнейджърския ситком „Викторично“ по Nickelodeon, който още с премиерния си епизод се радва на многомилионна публика. Снима се в три сезона, а след това и в продължението на „Викторично“ – ситкомът „Сам и Кет“.

- Заради ролята на Кет във „Викторично“ е трябвало да си боядиса косата червена, защото продуцентите смятали, че така героинята й ще се харесва повече. „Всяка седмица, в продължение на четири години, аз си боядисвах косата“, казва Гранде. Резултатът бил катастрофален. Емблематичната й конска опашка в момента е изкуствена и основната й цел е да прикрие следите от сериозен косопад.



- През 2014 тя приключва с тийн сериалите, за да сбъдне най-накрая истинската си мечта – да пее на голяма сцена. Именно 2014 е годината, през която в музикалния шоубизнес се говори само за Ариана Гранде. Албумът й My Everything стига до първо място по продажби в Billboard, а през август три нейни хита се намират в Топ 10 – единствената друга изпълнителка, постигала подобен успех, е Адел.

- Ариана Гранде е голям фен на Мадона: „Тя е толкова силна, свободна и мъдра. Най-голямата ми мечта е да направя дует с нея. Тогава сърцето ми сигурно ще спре.“ Сега вече разбираме защо след разочарованието си от католицизма е потърсила утеха в Кабала, а не в сциентологията, например.

- Първо става вегетарианка, а след това и веган. През 2014 година е избрана от PETA за най-сексапилна звезда вегетарианка. Да, има и такава титла.

2 КОМЕНТАРА
2
Силвия
05 July 2019, 15:14

До #1:Не, не са свършили.Това е жена, която е постигнала много повече от вас, жена, която следва мечтите си и жена, независима и по-силна от ,,стойностните" творци.

1
Лия
22 August 2017, 18:26

Къде ги намирате все такива да се чуди човек? Свършиха ли се истински стойностните творци?

ТВОЯТ КОМЕНТАР