Две в едно – йога и музика на Удая Лайв

Медитация рано сутрин и концерти под звездите на второто издание на фестивала

11 August 2017

За втора поредна година От 16 до 21 август у нас ще се проведе фестивалът, посветен на йога и музика - Удая Лайв. Събитието ще събере в България 50 от най-добрите йога учители и музиканти от цял свят. Тази година домакин на шестдневното изживяване ще е гр. Правец.

Изборът, събитието да се провежда у нас, не е случаен, тъй като според преподавателите „България е приета за коренната чакра на света, откъдето започва животът“. Сред тях са Сияна Шърман - основател на „Мистична йога“, Ани Карпентер – създател на Smart Flow Йога, Кристи Кристенсън, която интегрира йога, танци и хаус музика по време на дълбоко издишващи практики, Даниел Скот – акро-йога инструктор, известен с това, че учи както хората да бъдат йоги, така и йогите да бъдат хора, Руди Метиа – вдъхновяващ преподавател, който умеело мотивира всеки ученик – от начинаещ до напреднал.

Това издание на фестивала ще е посветено на водата. Предвидени са 4 сцени на открито, разположени на брега на езерото край Правец, зали на закрито, уъркшопове и дълбоки практики. Ще бъдат организирани и специални партита край басейна. Йога практиките и занятията ще започват всеки ден от 7:00 часа и ще продължават до 19:00 часа. Участниците ще имат възможност да съставят своя персонална програма по избор от разнообразните йога класове. Програмата може да започне с медитация рано сутрин и да продължи до късно през нощта с концерти под звездите.

След изключително успешния си концерт у нас през 2016 година, световноизвестният музикант от Израел Идан Райхел е един от специалните гости на тазгодишното издание на фестивала. Участниците ще имат удоволствието Идан да изпълнява музика по време на някои от класовете им. Сред другите изпълнители са Дейв Стрингър – номиниран за награда “Грами”, Джой Лугаси - певец и композитор с 2 номинации за награда “Еми“ в категория най-добра песен, Стив Конъл - любим актьор, комик, поет и лектор на президента Обама и Опра Уинфри.

Стремежът към себепознание, любов, разбирателство и осъзнат духовен живот обединяват артистите и участниците във фестивала. “Уникалната комбинация от йога практики и музика е магия. Споделена с други хора, готови за същото приключение, тя открива пред теб нов свят, в който разбираш повече за себе си научаваш как да се справяш дори с най-трудните житейски ситуации", разказва инициаторът на събитието Ярив Лернер, основател на Удая Ентъртейнмънт и изпълнителен директор на филмово студио "Ню Бояна". “Удая Лайв е общност, която събира хора от различни култури и поприща от цял свят. Миналата година фестивалът беше посетен от повече от 800 участника, които определиха преживяването си като незабравимо”, допълва още Лернер.

Повече информация за фестивала и билети може да откриете на официалната страница: www.udayalive.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР