Да изгорим човека

25 August 2018

Отново е време за един от най-интересните и впечатляващи летни фестивали в света. Става въпрос за Burning Man, който тази година ще се проведе от 25 август до 3 септември. Десетки хиляди души по традиция се събират в пустинята Блек Рок в Невада, изграждайки временен метрополис, където всичко, което се случва, е съградено от присъстващите, а накрая е унищожено и почистено от тях. Тук трябва да си върнеш това, което носиш със себе си, защото никой не чисти след посетителите, използват се само доброволци, всичко е безплатно, но и трябва да се потрудиш за него. Търговската дейност е сведена до малък набор от стоки, не се допускат реклами и спонсори, голотата е нещо нормално.

Арт инсталации и събития са част от фестивала, в който е напълно нормално да си ненормален и ексцентричен, а идеята е само една – да си свободен, да си вдъхновен от свободата и да изразиш свободата.

Кулминация на този шарен, забавен, хипи, арт, пясъчен фест е изгарянето на прословутия ЧОВЕК – огромна човешка кукла, която се изгражда още преди старта на Burning Man. Е, време е пак го изгорят.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР