Бионсе, емблематичната!

Крис Робъртс разкрива как срамежливото момиче с дрехи от битака става суперзвезда

04 September 2017

Снимка: getty images/guliver

Не искам да бъда секси маце. Искам да бъда емблематична“, казва Бионсе и трябва да признаем, че е изпълнила желанието си. Тя вече е една от най-успешните и влиятелни звезди в съвременния шоубизнес. А  Крис Робъртс се опитва да ни разкрие тайната на нейния успех в книгата Бионсеграфика. Илюстрирана биография на гения на Бионсе Ноулс“ („Книгомания“), която вече е на родния пазар. Днес е трудно да си го представим, но според книгата ученичката Бионсе е стеснителна, срамува се от странното си име, гледа да се облича скромно с дрехи от битака и мете фризьорския салон на майка си, за да си осигури допълнителни джобни. Къде ли е сега момчето, което седи на един чин с нея и я нарича „глупава, тъпа и грозна“...

Бионсеграфика. Илюстрирана биография на гения на Бионсе Ноулс“ проследява с факти, снимки и графики най-важните моменти от живота и кариерата на певицата - от детството през първите стъпки под прожекторите до месеците, предшествали раждането на близнаците. Вътре са и впечатляващият й пробив като солова изпълнителка с "Crazy in Love", и преборването на неувереността, и сложните отношения с баща й, и проблемите с Джей Зи, и раждането на първото им дете Блу Айви Картър, и лекуването на депресията след преживения спонтанен аборт. Това е история на таланта и упорития труд, превърнали едно никому неизвестно момиче от Хюстън, Тексасв една от най-големите световни звезди.

Представяме ви откъс от Бионсеграфика. Илюстрирана биография на гения на Бионсе Ноулс“ на Крис Робъртс.

„…През юли 2016 г. английският Channel 5 ТV изброява най-влиятел­ните двойки в света. Класирането е извършено въз основа на съ­четанието от медийно присъствие, предполагаемо богатство и по­литическо влияние. Това е ненаучен, спорен списък тип кликбейт, показателен за което е например фактът, че на най-ниското, 10-о място, са Барак и Мишел Обама. Въпреки това е интересно да се запознаете с него. А ето как се движат следващите двойки от 9-о до 2-ро място: Брад Пит и Анджелина Джоли, Рупърт Мърдок и Джери Хол, Кание Уест и Ким Кардашиан, Елтън Джон и Дейвид Фърниш, Дейвид и Виктория Бекъм, Хилари и Бил Клин­тън, Нейно Величество Кралицата и принц Филип и Бил и Мелинда Гейтс. Коя е двойката на върха ли? Познахте – Бионсе и Джей Зи.

И докато подобни списъци са провокативни по природа и отчасти абсурд­ни, много по-достойни за уважение листите като на Forbes, Bussiness Insider и Time, които също поставят напред Бионсе и Джей Зи, както всеки от тях са­мостоятелно, така и като двойка. Затова може би най-интересната страна на тази класация е, че подреждането на Бионсе и Джей Зи на върха не изглеж­да съвсем налудничаво. Те никога не са били натоварени с отговорността за ядрените кодове, но със сигурност са също толкова известни и признати. И славата им очевидно не е подобна на профучаване на комета: те поддържат нивото й като двойка вече почти десетилетие и половина и е малко вероятно тя да спадне.

Двамата се срещат за първи път през октомври 2001 г. на концерта за Ню Йорк, провел се в „Медисън скуеър гардън“ малко след атаките от 11 сеп­тември. Публиката се състои от смели нюйоркски полицаи и пожарникари и представители на други спасителни служби. Destiny’s Child се появява на сце­ната заедно с много първокласни изпълнители, включително Дейвид Бауи, Пол Маккартни, Who, Бон Джоуви, Backstreet Boys, Ерик Клептън, Мик Джагър, Ел­тън Джон, Били Джоел и някой си Джей Зи. Бионсе е на 20 години; Джей Зи е с дванайсет години по-възрастен от нея.

Джей Зи е вече суперзвезда мултимилионер, когато двамата се запозна­ват. Шон Кори Картър, истинското му име, се смята от някои за най-големия рапър в бизнеса и има своя звукозаписна компания и модна линия. Той е на път да стане един от най-значимите изпълнителни продуценти в тази област на музикалната индустрия. Бионсе има защо да е впечатлена. „Възхищавам се на умението му да вдъхновява другите – казва тя пред Harper’s Bazaar години по-късно. – За мен Джей е олицетворение на американската мечта. Безкрайно го уважавам: той е велик човек и велик артист.“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР