5 стъпки за реанимация на косата през септември

Как да се погрижим за изтощената от слънцето коса

Люба Вангелова 04 September 2017

В края на лятото освен златистият тен, косата е другият издайник на изминалите слънчеви дни и авантюристични нощи. Изсветлелите й кичури и отслабнали краища все още пазят следите от небрежните опашки, плажните вълни и морската сол. Преди да се впуснете в динамиката на есента, ви предлагаме да разчупите рутината на ежедневните грижи за косата и да й обърнете специално внимание.

За пълна реанимация на косата през септември ви препоръчваме да направете тези 5 неща:

1. Обърнете внимание на скалпа - със сигурност той се нуждае от специално почистване, за да върне свежестта и здравето си. Под слънчевите лъчи се отделя повече себум, пясъкът и морската сол също са допринесли за допълнителното му замърсяване. Ексфолирайте скалпа със специален продукт веднъж седмично, за да абсорбира по-добре продуктите за грижа. Така не само ще премахнете замърсяването, но ще подобрите и кръвообръщението му.

2. Нанасяйте шампоан по два пъти. С първото измиване ще премахнете замърсяването по повърхностния слой на косъма, а второто измиване подготвя косъма перфектно за последващата грижа. Не по-малко важно е да измиете идеално продукта от косата си.

3. Опитайте се да ограничите използването на сешоар през септември. Ако се налага, включвайте го на най-ниска мощност и внимавайте разстоянието между въздушната струя и косата да е не по-малко от 20 сантиметра. След агресивното действие на висока температура, препоръчително е да сушите косата си със студен въздух.

4. Интензивната грижа не е решение за изтощената коса. Ако често използвате маски, има риск да пренаситите косата си с подхранващи вещества. Използвайте маска за коса най-много два пъти седмично в продължение на един месец, след което направете почивка от още един месец. Ако е необходимо повторете „лечението“ след това. 

5. Задължително подстрижете косата си или поне връхчетата й. Това ще даде сила на изтощените краища и ще позволи грижата, която полагате за тях със съответните продукти, да бъде ефикасна. Използвайте олио за подхранване на краищата на косата всеки път след измиване в продължение поне на един месец след подстригването.



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР