Респектиращ и вдъхновяващ трейлър на „Възвишение“

От костюмите през музиката, операторската работа, актьорската игра - официалният трейлър на "Възвишение" вдига летвата на очакванията ни много високо.

eva.bg 10 September 2017

Един ден след националния празник 6 септември, режисьорът Виктор Божинов, продуцентът Иван Дойков и техните партньори показаха пред журналисти новия, официален трейлър на дългоочаквания филм „Възвишение“, създаден по романа на Милен Русков. Трейлърът повдига още малко завесата над епичната продукция, за която отдавна слушаме и все по-нетърпеливо чакаме. Вече е известно, че във филма участват много от най-големите звезди на съвременните български кино, театър и телевизия – Захари Бахаров, Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев, Димитър Рачков, Юлиан Вергов, Васил Михайлов, Кирил Ефремов. Доколкото разбираме някои от тях имат малки, но ударни роли. Изключително впечатляващи са актьорите в главните роли - Александър Алексиев (д-р Василев от „Откраднат живот“) в ролята на Гичо, Филип Аврамов в ролята на Димитър Общи и Стоян Дойчев като Асенчо.

Най-хубавото оставихме за накрая – въпреки че трейлърът на „Възвишение“ „покрива“ и най-високите световни стандарти и от техническа, и от художествена гледна точка (поздравления за оператора Антон Бакарски, един от най-добрите български оператори днес), онова, което най-силно те вълнува в него са актьорите и... усещането за България – цялото действие е „потопено“ в изключително красивата и предадена в достоен за красотата й мащаб българска природа. Сценарият на Нели Димитрова и Виктор Божинов изглежда е съхранил есенцията на литературния първообраз – трагикомичния ключ, в който Милен Русков е разгърнал действието на своя роман.

Доколкото разбираме обаче Параскева Джукелова е май единствената жена във филма. Друга така и не зърнахме.

Премиерата на „Възвишение“ е на 10 ноември. Чакаме с още по-голямо нетърпение.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР