Двойно повече филми на CineLibri 2017

24 September 2017

Давид Гросман ще представи у нас отличения роман „Един кон влязъл в бар”.

Снимка: CineLibri

Третото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал в света, посветен изцяло на екранизации по книги - CineLibri, ще се проведе от 11 до 22 октомври в 12 български града. Организаторите на събитието разкриха, че ще доведат дузина световни имена от света на киното и литературата, програмата ще включва двойно повече филми, като 90% от тях ще са национални премиери, ще има и тройно по-голям брой прожекции и специални събития.

За първи път CineLibri ще има конкурсна програма, съставена от осем филма на световни имена като София Копола, Фолкер Шльондорф, Джеймс Грей, Павел Лунгин, Раду Михайлеану и др.  Журито е в звезден състав: внучката на гениалния Чарли Чаплин и правнучка на Нобеловия лауреат Юджийн О`Нийл Кийра Чаплин, един от най-продуктивните и награждавани европейски филмови композитори Бруно Куле, изтъкнатата италианска сценаристка Дориана Леондеф и българският режисьор и продуцент Илиян Джевелеков.

Сред гостите на фестивала тази година ще бъдат настоящият носител на престижната международна награда „Ман Букър“ и един от най-големите живи израелски писатели – Давид Гросман, който ще представи у нас отличения роман - „Един кон влязъл в бар”. Публиката ще се срещне и с носителя на „Оскар“, „Златна палма“ и десетки други награди - немския режисьор Фолкер Шльондорф. Селекция от най-добрите му филми ще можем да гледаме отново на панорамата, посветена на творчеството му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР