В дома на Джулиан Мур

56-годишната актриса показа нюйоркското си жилище пред Architectural Digest

05 September 2018

“В продължение на години мечтаех да имам къща в West Village. В мига, в който прекрачих прага на тази, разбрах, че е тя. Влюбих се в това жилище“, казва Джулиан Мур, която показа дома си в Ню Йорк пред Architectural Digest.

„Това, което ме плени в тази къща, бе, че все още имаше следа от истинския й характер и чрез подходящ ремонт и дизайн успяхме да я съживим, да възвърнем нейната автентичност. Странно е на колко много подобни къщи в West Village са им изтръгнали душата, ремонтирайки ги по неподходящ начин. И накрая се оказваш с неудобството на „вертикалното жилищно пространство“ и без никакъв чар на постройката. А аз обичам всяко нещо, всеки предмет да си има история. И да разказва историята си. Обичам, когато предметите носят човешко усещане. Не обичам, когато рушиш нещо, за да започнеш отначало“, казва още тя.

Съпругът на актрисата Барт Фройндлих се обръща към собствения си брат Оливър, който е интериорен дизайнер и архитект, за да им помогне с жилището. И понеже и Джулиан, и съпругът й искали домът им да има душа и автентичност, тук няма да откриете вътрешен басейн или масивни символи на модернизма. Актрисата предпочита органичните форми и топлите материи, тук ще откриете коктейлна масичка на Джордж Накашима, лампа на Исаму Ногучи, шкаф с ратанови врати на Флоренс Кнол, както и колекция от винтидж находки.

Най-важното обаче е, че когато прекрачите прага на дома й, се чувствате добре дошли.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР