Да видим и чуем „Евита“

eva.bg 04 October 2017

След огромния успех на мюзикъла „Котките“ на родна сцена тази пролет, сега българската публика ще има уникалния шанс да гледа втори бродуейски мюзикъл - „Евита“. Спектакълът ще бъде представен в Зала 1 на НДК на 21 февруари. Той е една от най-успешните продукции на Броудей за всички времена. С музика от големия Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс това легендарно шоу съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър

Колаборацията на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс датира още от първите мюзикъли на Уебър, поставени на Уест Енд, между които "Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat" от 1970 г. По текст на Райс е и друг голям хит на Уебър „Исус Христос Суперзвезда“. Яркият почерк на Тим Райс е доловим и в супер успешните продукции на Дисни „Аладин“ и „Красавицата и звяра“, а с Елтън Джон пише съвместно музиката към „Цар Лъв“.

Едва ли има почитател на съвременната популярна музика, който не познава култовите песни "Don’t Cry for Me Argentina", "You Must Love Me" и „Another Suitcase In Another Hall” благодарение на изпълнението им от поп иконата Мадона в ролята на Евита в едноименната екранизация на мюзикъла.

Мюзикълът "Евита" се играе над 40 години на Уест Енд (Лондон) и Бродуей (САЩ) и е преведен на над 14 езика. С това „Евита“ се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с „Исус Христос Суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и разбира се „Котки“.

Билети вече могат да се закупят в мрежата на Eventim като цените им са от 65 до 125 лв и VIP билети за 155 лв.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР