С кафе и Samsung в Градската градина

Как запечатахме в кадър един от последните слънчеви есенни дни, тествайки камерата на Samsung Galaxy Note8

28 September 2017

Признайте момичета – камерата винаги има значение. Всъщност, май за нас, представителките на нежния пол, е основен приоритет при избора на телефон. Затова и когато от Samsung ни предоставиха да тестваме най-новия им модел Galaxy Note8, нямахме никакви колебания относно това къде и как ще го изпробваме – в любимата ни Градска градина, защото възможностите на този модел по отношение на снимките изглеждат безгранични. Разполага с две 12-мегапикселови задни камери с оптична стабилизация на изображението и 8-мегапикселова Smart Auto Focus предна камера за невероятни селфита. Има режим Dual Capture, при който едновременно се заснемат две снимки - един близък кадър от телеобектива и един широкоъгълен кадър, разкриващ целия фон на снимката.

Така че, въоръжени със Samsung Galaxy Note8, се отправихме към Градската градина, където в обедната почивка често пием кафето си, хапваме сладолед или просто си вземаме нужните 30 минути далеч от компютърния екран.

В един от последните слънчеви есенни дни успяхме да запечатаме в кадър неповторимата есенна палитра на дърветата, тъжния празен фонтан пред Народния театър, който от общината усърдно почистваха и приготвяха за зазимяване, да изядем (и снимаме) един от последните си сладоледи, да изпием кафето си заедно с новия брой на EVA, да се усмихнем на случайно срещнати хора, да посъберем кестени и да ви покажем всичко това в галерията ни. Истината е, че докато тествахме камерата на Samsung Galaxy Note8 преоткрихме и парка, и част от постоянните посетители по пейките и по принцип незабележимите детайли във величествената архитектура на Народния театър.

А след като се убедихме във възможностите на камерата, нямаше как да пропуснем и подобрения S Pen – едно от безспорните преимущества на Note. С него писането на съобщения и изпращане на мейли, чертането и дори рисуването са много по-лесни и забавни. S Pen е мултифункционален и ние не пропуснахме да се възползваме от възможностите му – подразнихме колежките в офиса с разказ в снимки и рисунки за прекрасния ни ден в парка, към който може би ще се завърнем през някой от предстоящите снежни зимни дни, за да ни стопли кафяво-жълтата гама на листата, кестените и кафето...

P.S. За да не останете с впечатление, че Note8 е телефон само за забавление, си струва да споменем и функцията App Pair, която стартира две приложения едновременно – за да можете да се включвате в конферентни разговори, докато гледате програмата пред себе си. А когато големият 6.3-инчов Quad HD+ Super AMOLED инфинити дисплей не ви е достатъчен, Samsung DeX ви позволява да свържете телефона си към монитор, клавиатура и мишка за изживяване като на настолен компютър.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР