В света на Ар Нуво

06 October 2017

В уютната къща Ellinor’s House австрийската компания за ръчно изработени бижута FREYWILLE приветства своите гости и приятели в света на Ар Нуво. За първи път в своята дългогодишна история компанията дебютира колекция в розова позлата. Тя е вдъхновена от славянския художник Алфонс Муха, считан за „майстора“ на Ар Нуво през 20-ти век. Той е известен чешки живописец, декоратор, плакатист и приложник. Умира през 1939, десет дни преди осемдесетия си рожден ден.

Колекцията  „Poesie D‘amour“ на компанията вплита в себе си различни аспекти на стила Ар Нуво и напомня за скъпоценни камъни, като сапфир, емералд и розов кварц. В създаването й са използвани мотиви от творчеството на Алфонс Муха като паунови пера, присъстващи като декоративен елемент в много от картините и илюстрациите му. Пастелното излъчване на дизайна подчертава и изразява женствения аспект. Розовата позлата от своя страна добавя модерно излъчване и нотка на завършеност, изграждайки съвършена рамка на чувствените форми. 24-каратовото  розово злато присъства и в самия емайл, отново за първи път, за да придаде още лукс към тази изящна хармонична композиция.

Сърцето на всяко бижу на FREYWILLE е артистичният  дизайн на емайла, който се изгражда многопластово и постепенно. Стотици стъпки и съвършена техника са необходими за създаването на деликатен и интензивен  на цвят емайл.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР