Уволниха го от собствената му компания

eva.bg 09 October 2017

Снимка: getty images/guliver

Харви Уайнстийн бе уволнен чрез имейл от компанията, която самият той създаде през 2005 година. В началото на миналата седмица той бе обвинен в сексуален тормоз от няколко имена в Холивудските среди, сред които и Ашли Джъд.

В началото той запази мълчание и отказа да коментира, след това си призна, че не се е държал много прилично и се извини, визирайки информациите, че е карал някои от въпросните жени да го гледат гол, да го масажират, да се къпят с него и други интимни отношения. Доводите му бяха, че понеже е живял през 60-те и 70-те години на миналия век, имал по-освободено поведение и не бил свикнал с някои по-строги норми. Но пък щял да се поправи.

Извинението му обаче не постигна търсения ефект, защото и други дами се присъединиха към обвиненията. В крайна сметка след бурно пререкание с борда на директорите и брат си Боб, който заедно с него е съосновател на продуцентската компания Weinstein Co, Харви е бил уволнен.

Уайнстийн е едно от най-големите имена в Холивуд и случващото се е наистина голям скандал за меката на киното. Той е женен и има две деца от настоящата си съпруга, както и още две от предишната.

Харви и Боб Уайнстийн са съоснователи на компанията „Мирамакс“, която продуцира класики като „Криминале“, „Влюбеният Шекспир“, „Спасяването на редник Райън“. Продават фирмата на „Дисни“ през 1993, след което правят собствената си компания, която пък стои зад ленти като „Артистът“, „Речта на краля“, „Джанго без окови“, „Желязната лейди“, „Моята седмица с Мерилин“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР