Международно жури и награди на София Индипендънт

09 October 2017

Дейвид Линч и Хари Дийн Стантън в кадър от "Лъки"

Снимка: So Independent

Ето нещо ново на осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал – за първи път ще има международно жури, което за първи път ще връчва награди.

В седемчленния състав на журито влизат програмният селекционер на IFP Габриеле Каполин, българският продуцент Мартичка Божилова от„Агитпроп“, Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1, професор Божидар Манов, телевизионният продуцент Евтим Милошев, Лорен Хамъндс - програмен селекционер на Ню Йоркския Трайбека Филм Фестивал, както и продуцентът и режисьор Шрути Гангули.

Те ще изберат победителите в категориите за най-добър игрален независим и най-добър документален независим филм. В конкурса за игрален филм се състезават 10 продукции, между които и българският  „И после светлина“ на Константин Божанов, а в документалния конкурс журито ще избира между 7 предложения.

По време на фестивала ще бъдат връчени още награда за най-добър късометражен филм и за най-добър игрален проект в развитие. Осмото издание на София Индипендънт филм фестивал ще се проведе от 26 октомври до 05 ноември, а цялата програма може да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР