И Лупита Нионго призна

eva.bg 21 October 2017

Носителката на Оскар’2014 за поддържаща роля за филма „12 години робство” Лупита Нионго също има история с Харви Уайнстийн. Разказа я самата тя, присъединявайки се по този начин към над 40-те секс мъченици на холивудския магнат, които признаха, че са станали жертва на различни форми на недопустимо поведение от негова страна, вариращи от неприлични предложения до изнасилване. 34-годишната актриса заяви, че споделяйки историята си се надява да даде своя принос за разтрогване на „споразумението за мълчание”, което пострадалите от Уайнстийн жени сякаш са сключили помежду си. Поведението на продуцента очевидно е било нещо като публична тайна и само едно леко побутване е предизвикало „ефекта на доминото”.

Лупита била все още студентка В Йейл, когато се запознала с Харви Уайнстийн и той я поканил в дома си да гледа заедно с него и семейството му един от филмите на неговата продуцентска компания.

Вместо това обаче, веднага след като тя се озовала в дома му, Уайнстийн я завел в спалнята си и й предложил да й направи масаж. В началото тя помислила, че той се шегува, но после видяла, че не е така и за първи път се почувствала в опасност. Решила да отиграе ситуацията като му предложила тя да му направи масаж, за да може поне контролът да е в нейните ръце, но тогава Уейнстейн казал, че иска да си свали панталона. Тя се изплашила и казала, че това би я накарало да се чувства изключително неудобно, след което веднага си тръгнала. Не споделила с никого, защото макар да чувствала, че случилото се съвсем не е в реда на нещата, все пак Уайнстийн не й бил предложил директно секс. Обещала си обаче повече никога да не остава насаме с този човек.

Следващата й среща с мастития продуцент е в компанията на още доста хора, Уайнстийн се държи съвсем нормално и всичко това кара Лупита да се успокои и дори да приеме поканата му за вечеря. Срещат се след прожекция на филм с нейно участие, но едва седнали в ресторанта и той й казва: Да се качим в стаята ми и да си довършим вечерята там”. Тя отказала, а той я посъветвал да не бъде толкова наивна, защото на всяка актриса, която иска да има кариера й се налага да прави такива неща. Лупита отново отказала и заявила, че си тръгва, но преди това попитала дали отношенията им си остават добри. „Не знам за кариерата ти, но ти няма да имаш проблеми” – отговорил й той и думите му прозвучали едновременно като заплаха, и като успокоение.Година по-късно Харви Уайнстийн срещнал актрисата и й казал, че се срамува от поведението си, но тя въпреки това решила никога повече да не работи с него.

Лупита Нионго признава, че вероятно никога не би разказала всичко това, ако преди нея толкова много жени не бяха споделили своите истории. „Харви Уайнстийн вече не ни държи в ръцете си” – казва тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР