Днешната Рапунцел: деструктурирани плитки

Племенни мотиви, викторианско влияние и каубойки от Дивия Запад организират бал върху подиумите

Рени Аврамова 30 October 2017

Antonio Berardi

Няма нищо по-постоянно от плитките в косите. Всеки сезон, от Ню Йорк до Париж, коафьори и стилисти се вдъхновяват от различни епохи, стилове и типажи и създават неповторими шедьоври. Фризьорите на Alberta Ferretti се оказаха влюбени във викторианската епоха, при Valentino – в бохо стила, а моделите на Antonio Berardi се преобразиха в каубойки от Дивия Запад. При Balmain плитките са тънки и няколко, сплетени по главата, напомнящи тотем, особено в комбинация с черния грим и златната вложка за зъбите.

Момичетата на Christian Siriano пък бяха превърнати в съвременни Рапунцели с безкрайно дълги плитки, като дори и гримът им бе съобразен (сълзи под очите) с трудната ситуация, в която са поставени, тоест бягството им от високата кула.

Най-характерното в тенденцията е, че плитките не се сплитат, а се усукват, участват в сложни плетеници и са придружени от разпилени във всички посоки кичури. Тъй като дългата и добре поддържана коса сама по себе си е украшение, би било глупаво да не се използва този потенциал за оформянето й в оригинална и ефектна прическа.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР