Хелоуински трюфели

Трите най-страшни съставки за страхотен Хелоуин са тикви, изненади и добро настроение.

Мануела Панайотова 29 October 2017

Снимка: Мануела Панайотова

Трите най-страшни съставки за страхотен Хелоуин, който е хей там, зад ъгъла, са тикви, изненади и добро настроение. Днешното ми предложение за трюфели съдържа и трите, а насладата е като бонус. За разлика от обикновените трюфели пълни с шоколадов ганаш, тези са с тиква, крема сирене и бисквити. Подправките правят вкуса шармантен, а белият шоколад е отговорен за мекия, копринено гладък пълнеж.

Използвах 55 г крема сирене, 2 с. лъжици пудра захар, 75 г пюре от тиква, 1 опаковка обикновени бисквити (175 г) смлени на трохи, 115 г бял шоколад, нарязан и разтопен, 1/2 ч. лъжичка канела, 1/2 ч. лъжичка микс от подправките джинджифил, индийско орехче, карамфил. Може да покриете бонбоните, като ги оваляте в бисквитени трохи, ядки или да ги потопите в разтопен шоколад.

Как ги направих: Размесих добре крема сирене със захар и пюре от тиква. Добавих смлените бисквити, подправки и разтопен шоколад (топи се лесно в микровълнова фурна на ниска мощност в интервали от 30 секунди и разбъркване). Разбърках, докато получа гъста, мека смес. Прибрах в хладилника за 1 час. Изкарах охладената смес и оформих топки с големина на бонбони. Разтопих 140 г шоколад и потопих всеки бонбон. Изчаках да се втвърди на стайна температура и прибрах в хладилника. Може да се съхраняват там за седмица или да се замразят във фризер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР