Power Suit

Киноиконата Катрин Хепбърн безспорно е една от вдъхновяващите почитателки на мъжкия костюм – при това далеч преди Power suit да получи своя култов статус през 80-те

Кристина Симидчийска 06 November 2017

Max Mara

Униформата на амбициозните момичета от 80-те се завръща и този сезон. Но за разлика от първоизточника си – адаптирания за дамската фигура от Джорджо Армани силует на мъжки костюм със свободна кройка и силно подчертани рамене, новите му версии нямат за цел да доказват кариерния ръст на притежателката си. А само да подчертаят самоуверения й стил, удоволствието от модните експерименти и небрежния й порив към елегантност.

Муза Киноиконата Катрин Хепбърн безспорно е една от вдъхновяващите почитателки на мъжкия костюм – при това далеч преди Power suit да получи своя култов статус през 80-те. 

Костюмът е с широк панталон и от лека вълна, заявявайки стремежа си да спечели признанието за най-комфортна дреха в офисния дрескод.

Палтото също заема подчертаната линия на раменете и специфичните детайли на сакото, приканвайки въображението за игра с цветовете и аксесоарите.

Роклята е женствена трансформация на двуредното сако с широки ревери и убедително печели внимание както през деня, така и в светлините на нощта.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР