Български сироп от рози със световно признание

Сиропът от рози на harmonica e награден на престижните британски награди Great Taste awards

07 November 2017

Био сиропът от рози на harmonica беше отличен със звезда от Great Taste, най-престижната награда за храни в света. В световно признатия конкурс - стандарт за безупречно качество, тази година се състезаваха 12 300 продукта. Отличителният етикет на Great Taste е гаранция за отличен вкус и качество, оценено от стотици авторитетни дегустатори. Журито на конкурса включва над 500 от най-взискателните критици на храна, готвачи, ресторантьори и производители, нутриционисти и журналисти.

Те поставят на първо място вкуса, без да се интересуват от марки. Всички продукти, включени в дегустацията, са без опаковка. Членовете на журито опитват храната или питието, обсъждат помежду си и едва след повторно тестване дават своята оценка.

Ето и част от аргументите на журито, с които присъждат наградата на сиропа от рози на harmonica: „Сироп с прекрасен натурален вкус, плътни ароматни нотки на роза, не прекалено сладък. Лек флорален аромат, който успокоява. Възможните употреби на този продукт са разнообразни - както за готвене, така и за приготвяне на различни напитки.”

Био сиропът от рози на harmonica се прави от 40% воден екстракт от цветове на маслодайни рози, събрани в Розовата долина и сурова тръстикова захар.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР