Жасмина Маджид: Децата са най-голямата мотивация за развитие

За промените в живота й четири години след „Сделка или не“

13 November 2017

Снимка: instagram

Жасмина Маджид, която зрителите пред малкия екран познават като Жаси от „Сделка или не“, остави на заден план кариерата си на топмодел и телевизионна водеща, за да се посвети на трите си деца и следването – тя вече е дипломиран доктор по икономика. За баланса между децата, домакинските задължения и другите ангажименти, за това как поддържа страхотната си форма, за новите приоритети в живота й: Жасмина Маджид в блиц интервю за EVA.

От доста време те няма в публичното и медийно пространство, какво се случи с теб след „Сделка или не“?

За последните 4 години, откакто не съм на екрана на Нова Телевизия, се омъжих, родих три деца и станах доктор по икономика. В нашето семейство последното като че ли стана традиция, тъй като баща ми е професор, а на сестра ми също, живот и здраве, й предстои да защити докторската си теза, макар че и тримата сме в различни сфери.

Трудно ли се гледат три деца?

Ще излъжа, ако кажа, че ми е много лесно, защото от много време не съм се наспивала качествено, но истината е, че осъзнавам колко разглезени сме станали с удобствата на съвременния свят. Нашите пра-баби и дядовци са отглеждали по много повече деца, при много по-трудни условия и за тях това е било нещо нормално, а на мен всеки ден ми се случва да ме питат трудно ли ни е, все едно с мъжа ми вършим нещо изключително. В България средният брой деца на семейство към 2017 г. е 1.4, което значи, че повече от половината семейства тук имат по едно дете. За мен тази статистика е повече от притеснителна и се опитвам с личен пример да покажа, че да отглеждаш повече от две деца в България не е нито страшно, нито толкова трудно. Предполагам, че опасенията на повечето хора са свързани с несигурното ни ежедневие, но аз знам, че децата носят късмет и са най-големият източник на мотивация за развитие, както на отделната личност, така и на обществото като цяло.

Как поддържаш форма и притесняваше ли се по време на бременностите, че ще се наложи да се бориш с излишни килограми?

Привърженик съм на физическата активност и от малка имам специално отношение към спорта. Изключително ме радва фактът, че през последните години на българския пазар влязоха няколко големи фитнес вериги, които успяха едновременно да понижат цената на услугата, да повишат качеството и поради големия си капацитет да осигурят достъп на голяма маса хора до спортни услуги. Старая се да бъда почти ежедневен клиент на една от тези вериги, където редувам занимания по спининг, кросфит и тап аут. През нито една от бременностите ми не съм се притеснявала и за миг от излишни килограми, защото имам дисциплината да коригирам една такава промяна много бързо. А тъй като качвах между 6 и 8 килограма на бременност, след раждането не ми оставаше нищо за сваляне.

Освен спорта спазваш ли специален хранителен режим?

Да, спазвам, но не с цел намаляване на килограми, а като разнообразен и здравословен източник на енергия. Обичам да готвя и внимателно подбирам продуктите за това. По-често пазарувам от малки специализирани магазинчета и пазарчета, отколкото от големите вериги и се опитвам да намаля до минимум покупките на пакетирани стоки.

Как успяваш да балансираш между спорта, децата и другите задачи?

Старая се да бъда максимално организирана, винаги имам план със задачите за деня, за седмицата и т.н. Обичам да си записвам и да отмятам свършеното, но и доста успешно импровизирам, когато се налага. Общо взето, за да балансирам комбинирам креативност и методичност.

В Инстаграм профила си имаш много снимки с красиви вечерни рокли – как ги поддържаш?

И аз, като повечето жени имах проблем с поддръжката на капризни платове, например роклите с пайети, които не се приемат за химическо чистене. За моя радост, наскоро открих един уред - ютията с парогенератор на марката Philips, без настройки на температурата и без опасност от изгаряне на материята. С него може да се глади вертикално, направо на закачалката, като освен изгладена, благодарение на силната пара, дрехата става и освежена. Мога да гладя и ризи, имам добра техника. Но не харесвам ризи с ръбове на ръкавите. Винаги ми прави добро впечатление идеално изгладената риза и ми става жал, като видя мъж с намачкана такава.

А как се справяш с гладенето на дрехите на три деца. Стига ли ти времето?

Гладенето е една от най-времеемките дейности в едно домакинство. Първите уроци по гладене ми предаде моята баба, на която към кръстена. Тя беше шивачка. Спомням си как преди много години, разпъваше големите платове на масата и започваше да глади преди да ги скрои, а ние със сестра ми чакахме да видим какви парчета ще останат за да си ушием още дрехи на куклите. Веднъж ми показа една стара ютия без кабел, която глади с въглени от печката. Бях много впечатлена. А още по-впечатляващо е докъде са стигнали съвременните технологии, наистина невероятен преход. В моя дом аз следвам принципа, че дрехите на децата трябва да се гладят с цел стерилизация, дори и за най-големия ни син, който е почти на 4 години. Тук отново най-ефикасният избор според мен е парата, тъй като тя предлага най-безвредната стерилизация.  

3 КОМЕНТАРА
3
Десислава
14 November 2017, 15:15

В материалният свят, в който живеем, много ценим простите и стойностни неща. Интервюто изглежда много преднамерено, като реална реклама, за което си е платено по надлежният ред вероятно. Това "интервю" не е на правилното място. Това, може би е страницата на Philips.
Представих си я Жаси, с ютията в колата, на спиниг уреда с двете деца под мишница, а третото бяга с инструкторката. Успява!
Жалкото е, че мислите, че читателите Ви са шаранчета...

2
Гладач
13 November 2017, 20:39

Не можеше ли още малко снимки с тази ютия? Повече от децата сте я снимали

1
Julia
13 November 2017, 12:21

Да са живи и здрави децата й! Прекрасни са! Но, много, много е отслабнала, да не кажа, че и от хубостта й нищо не е останало......

ТВОЯТ КОМЕНТАР