Как изглежда един частен самолет за $53 милиона

Тук пространството е лукс

03 August 2018

Снимка: Embraer Executive Jets

Ако все още не ви се е случвало някоя знаменитост или мултимилионер да ви вози на частния си самолет, а бихте искали да видите как изглежда отвътре и на какви екстри се радват много богатите, разгледайте галерията ни. Джей Бийвър е вицепрезидент на отдела, отговарящ за интериорния дизайн на Embraer Executive Jets. Той показва как изглежда отвътре един частен самолет за 53 милиона долара и разказва любопитни истории относно работата си. „Карали са ме да направя камина, което логично води до много проблеми с безопасността и отговорът ми беше: не, не може“, заяви той в интервю за Architectural Digest.

Един самолет Embraer Lineage 1000E разполага с пространство от приблизително 75 квадратни метра. Екипът на Бийвър предлага на клиентите на компанията хиляди комбинации относно обзавеждането и интериора, включващи само най-качествената кожа, дърво и коприна. „Прекарваме безброй часове в проучване на различни материали и продукти, така че като дойдат клиентите и поискат нещо уникално, да сме готови с отговора“, казва той.

Отвътре самолетът е разделен на пет интериорни зони. „По принцип екипажът разполага с много по-ограничено пространство и това ни кара да сме по-изобретателни от гледна точка на функционалността. В общи линии при частните самолети пространството е луксът. А моята работа е да накарам клиентите ни да се чувстват като у дома си на самолета, а не сякаш са натъпкани в малък цилиндър за няколко часа“, казва още Джей Бийвър. Вижте в галерията ни какви чудеса творят той и екипът му. И имайте предвид, че Embraer Lineage 1000E е един от "по-евтините" частни самолети - най-скъпите надхвърлят сто милиона долара и са доста по-големи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР