Кашмир и коприна

Идеалният тен вече не е мираж. Постигате го със „съблечена“ или „облечена“ в ефирен воал кожа, излъчваща чувственост

Рени Аврамова 01 December 2017

Снимка: Clarins

Платното трябва да е съвършено, без значение какъв грим ще изберете. Но този сезон визажистите протестират срещу любимите похвати на инстаграм за скулптиране на лицето. Модни са не блясъкът, а сиянието на безупречната кожа, не дрейпингът (моделирането на лицето чрез руж), а ефектът на порозовелите след разходка скули, не контурингът и стробингът, а естественият тен. През годините лицето бе или напълно блестящо, или с мат ефект, но и тук има революция, тъй като гримьорите не спират да експериментират и да смесват текстури. Новите продукти са с леки формули, заставащи като „втора кожа“ и позволяващи й да диша, без „маска ефект“ или утежняване. Резултатът? Индивидуалност според кожата в най-тънки детайли.

Ултраматов финиш

Според творческия директор грим Dior Питър Филипс, корекцията, дълготрайността и матовият финиш са основата на перфектния макиаж. Матовата визия е въплъщение на изискаността и всеки сам може да контролира желания ефект – наситен, нежен, сияен... Леката като перце текстура на Diorskin Forever Perfect Mousse се стопява под пръстите и се трансформира в замъгляващ изглаждащ филм. Ефирното покритие обаче прикрива несъвършенствата, редуцира порите и изравнява тена. Пудри спомагат за матирането, а матови пигменти и полимери създават пашкулена мекота и 16-часова дълготрайност. Формулата е обогатена с есенция грижа срещу разширени пори и подобрява текстурата на кожата.

Линията Everlasting Foundations на Clarins се обогати с две нови версии: компактна и cushion. Компактната пудра Everlasting Compact SPF 9 е за всички, които мразят лъщенето и желаят мигновен матов завършек. С бежовата част на двойния апликатор гъба постигате естествен тен, а с бялата – плътно покритие. Формулата подобно на флуидната версия комбинира прикриващи несъвършенствата бамбукови пудри и Light Optimizing комплекс, разпръскващ светлина. Фини пигменти създават невидим прикриващ и мат ефект за 15 часа.

Флуидни текстури

Оригиналният фон дьо тен Double Wear на Estee Lauder е със статут на „светия Граал“ в света на красотата заради 15-часовата издръжливост, превръщаща го в най-продавания фон дьо тен във Великобритания година след година. Но сега изкушението е невероятно с новия флуид Double Wear Nude Water Fresh с дълготрайност от 24 часа. Лека и едновременно покривна текстура изравнява тена и придава естествен финиш. Иновацията са пигменти, обвити в гъвкави полимери, движещи се едновременно с кожата и предотвратяващи ефекта маска. Във формулата има антиоксиданти и SPF 30, които защитават от вредните агенти на околната среда.

Ако искате да накарате и професионалист да повярва, че това е кожата, с която сте родена, доверете се на невидимата текстура на флуидния фон дьо тен Born This Way на Too Faced. Немазната текстура е със средно или плътно покритие, което се оказва незабележимо за окото.

Различните формати

Тъй като стандартните формати фон дьо тен са обемисти и трудни за нанасяне през деня, Lancome заложи на варианта стик, променящ визията за миг или с дискретно туширане. Лесен за използване, Teint Idole Ultra Wear Stick е перфектният съюзник за изравняване на тена, като дава максимално покритие и съвършен контрол на нанасянето. Продуктът е любим на гримьорите, тъй като освен че е добра основа, с него се подчертават чертите на лицето, ретушира се гримът. Възглавничката Everlasting Cushion SPF50/PA+++ на Clarins дава възможност за нанасяне на грим в движение. Има вградено огледало и удобен апликатор, доставящ оптималното количество фон дьо тен по всяко време. Изпълнената с влага текстура, приютена във възглавничката, хидратира кожата, скрива тъмните петна и несъвършенства, изравнява тена и придава сияние без излишно лъщене за цели 10 часа. Ако сте загрижени за природата, ще оцените и възможността за пълнене и сменяне на нюанса, без изхвърляне на опаковката.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР