Огън, следвай ме

Устните пламтят и съблазняват с ярко, блестящо и с влажен ефект червило. Истински символ на съблазън, изпращащ покана за целувки

Рени Аврамова 21 December 2017

Giambattista Valli

Устните са главен фетиш на визажистите и през този сезон. И козметичните марки активно поддържат тенденцията, като не спират да лансират и експериментират с нови формули и нюанси, гарантиращи комфорт. Моливът за устни е забравен и идеално равният и видим контур вече не е актуален. Целта на гримьорите е червилото върху устните да се движи, да е леко замъглено, на моменти да избледнява или дори да се размазва. Според Вал Гарланд, make up artist за дефилето на Giambattista Valli, „има доза сексуалност в размазаното червило, тъй като изглежда сякаш току-що сте се целували“. За да постигне този ефект, гримьорът използва три отделни четки, превръщайки червеникаво-червеното червило в дифузирано петно.

Алтернативен вариант за оформянето на двуцветните акварелни устни е да забравите апликаторите и да нанесете текстурата с върха на пръстите. С плавни преходи, понякога и до четири нюанса, ще постигнете желания акварелен ефект.

Практикум: Корейските красавици от години ползват омбре ефекта, за да постигнат илюзията за току-що целунати устни. Вътрешната част попълват с цвят, а контура тонират с коректор. Концентрираните пигменти в центъра постепенно утихват в светли оттенъци. Нуждаете се от прозрачна пудра или салфетка, за да създадете добра основа, последвани от два нюанса плавно прелято червило.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР