Нов живот за вашата кожа

13 December 2017

Много кремове против стареене обещават да стегнат повехналата кожа само за няколко минути, повечето слънцезащитни продукти претендират, че осигуряват целодневна защита, но това не винаги е така. Въпреки това поддържането на здрава кожа с напредването на възрастта може и да не бъде толкова трудно. Д-р Филип Аллуш, създател на култовите формули на френската козметична линия Biologique Recherche (Биоложик Решерш) твърди, че има начин за спиране на преждевременното стареене, съпътствано с образуване на бръчки и загуба на колаген.

Biologique Recherche се ползва от знанията на опитния лекар д-р Филип Аллуш в сферата на медицината. Неговите родители - Иван (биохимик) и Жозет Аллуш (физиотерапевт), основават този изключителен френски козметичен бранд, още през седемдесетте години на миналия век, преди точно 40 години, за да създадат наистина ефективни клинични продукти за лице, тяло и коса, които въздействат върху самия епидермис.

Методът на д-р Аллуш, респективно процедурите с Biologique Recherche, включват дълбоко стимулиране на кожата, както и дренаж, за моделиране на овала на лицето и тялото. Комбинирането на всички тези целеви действия извайва структурата на лицето. „Очертанията на черепа са фиксирани, не можем с нищо да ги променим”, казва той. „Въпреки това можем да преструктурираме лицето, кожата и мускулите, с масаж и с подходящ продукт.”

Всяка процедура е строго персонална и се уточнява при всяко посещение, тъй като „кожата днес не е в това състояние, в което ще бъде утре”, казва д-р Аллуш, който се придържа към научнообоснованите принципи за поддържане на кожата, установени от родителите му. Спа процедурата започва с диагностика на кожата: хидратация, еластичност на кожата, пигментация и съдържание на себум. Кожата се почиства и ексфолира до минимизиране на порите, а след това оздравителният и/или лифтинг процесът започва чрез специални техники и продуктите на Biologique Recherche, които съдържат единствено активни съставки с висока концентрация на морски, растителни и биотехнологични екстракти. Специалистите, които предлагат професионални терапии на Biologique Recherche работят по стриктни протоколи, но те са истински творци, защото използват почистващи млека, лосиони, маски, серуми и кремове на Biologique Recherche, единствено и само според състоянието на кожата на клиента.

Biologique Recherche не използва пара, защото тя води до освобождаване на HSP - протеини на топлинния шок. Накратко казано, топлината се възприема като реална заплаха за кожата и по този начин се нарушава деликатния й баланс. Д-р Алуш препоръчва използването на студена вода при домашни процедури, а когато получите предложение за топла хавлиена кърпа по време на полет „никога, никога не я слагайте върху лицето си”.

Масажът е ключов компонент по време на процедура. „Към лицето трябва да се подхожда като към триизмерен обект, както правят архитектите”, - казва той.

Домашният режим с козметичните продукти на Biologique Recherche също е от изключителна важност, за да бъде кожата ни здрава и балансирана. Най-новият революционен продукт на марката е Patchs Défatigants - маска за изморени очи. Patchs Défatigants са предварително напоени пластири във формула, обогатена с активни съставки против подпухналост, торбички и бръчки. Te прилягат перфектно към контура на очите, за ефективно и цялостно третиране. Незабавно намалява подпухналостта, кожата става по-гладка, по-твърда, а бръчките и линиите, причинени от дехидратация са по-малко видими. Заличава умората, а погледът буквално светва – вашата перфектна “всичко в едно” грижа за прекрасни очи.

Продуктите на Biologique Recherche не се продават онлайн, в безмитните магазини или в магазинната мрежа. „Как е възможно да сте професионална марка и да ви има навсякъде? - пита риторично Д-р Аллуш. „Един френски вестник ни нарече “Hermes” на козметичните продукти” и д-р Аллуш несъмнено се гордее с това сравнение.

Дори само една процедура с Biologique Recherche е достатъчна, за да получите видим ефект – чувството е различно – и то ще ви накара да желаете още.

Повече информация и препоръки за терапиите и продуктите на козметичния бранд, можете да получите в специализираните салони и СПА центрове, партньори на Biologique Recherche в страната. Вижте тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР