Вкусна неделя

Фермери от цялата страна ще се съберат на предколеден пазар в сърцето на столицата

Елка Влаховска 13 December 2017

Снимка: facebook

За трета поредна година фермери и занаятчии от цялата страна ще се съберат на Коледен фермерски пазар в сърцето на София. Той ще се проведе на 17-и декември, неделя, на обичайното място – в началото на ул. Оборище, между бул. Васил Левски и храм-паметника Св. Александър Невски.

Организатори на събитието са Столична община, Общинско дружество „Пазари Юг“ и Кооперация Хранкооп София.

Тази година срещата ще бъде още по-богата и пъстра, защото ще се включат участници и от градовете, в които Кооперация Хранкооп – София стартира фермерски пазари през 2017 г – Банкя, Хасково и Добрич.

Всички гости на пазара ще могат да се срещнат лично с производителите и с тяхна помощ да изберат най-доброто за празничната си трапеза.

Ще има хляб и печива с квас, сладкиши, голямо разнообразие на мед и пчелни продукти, тахани и ядкови пасти, млечни продукти - от козе, овче, краве и биволско мляко, месни деликатеси - от телешко, свинско, овче, заешко, пилешко.

Напитки и сладка за всеки вкус, зеленчуци и плодове – пресни и консервирани, билки и подправки, занаятчийски шоколад, ядки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали, празнични декорации и аксесоари за бита.

Пазарът започва в 11 часа и ще продължи до 18 часа. Повече информация за събитието може да откриете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР