Печени бадеми с подправки

Опаковани красиво, те са сред любимите ни „ядливи“ подаръци

Диана Шингарова 30 декември 2017

Това е една от най-бързите и вкусни рецепти за приготвяне на празнични лакомства. Освен за компания на уиски, може да ги използвате като хрупкав елемент в салата с рукола и чери домати. Опаковани красиво, те са сред любимите ми „ядливи“ подаръци.

Необходими продукти: 2 чаши сурови бадеми, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. фенел, 2 с.л. прясна мащерка, 1 ч.л. хималайска сол, 1 ч.л. едра морска сол.

Начин на приготвяне: Включете фурната предварително на 180 градуса с вентилатор. Сложете на дъното на тавичката хартия за печене. Овкусете бадемите със зехтина и разпределете равномерно в тавата. Печете точно 10 минути. През това време на сух тиган запечете фенела (семена от див копър), докато покафенее и усетите приятния му анасонов аромат. Смесете го с мащерката и солта и овкусете бадемите. Печете още 10 минути на същите градуси. Извадете и оставете да се охладят.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

фотография: gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР