Кралят слънце

Треска за злато завладява света на красотата

Рени Аврамова 31 December 2017

Alexis Mabille

Гърненцето със злато официално бе отворено от известната гримьорка Пат Макграт, която първо създаде своя легендарен продукт Gold 001 за очи, след което използва скъпоценния метал за акцент и върху устните. И така в областта на грима нахлухат всякакви грим продукти с металик нюанс. В началото бяхме свикнали да ги виждаме главно в маникюра, но вече са навсякъде – върху очите, устните или под формата на хайлайтъри, които блестят във всички възможни оттенъци на дъгата.

Златото е господарят, властващ в тази тенденция, но не очаквайте нещо обикновено и скучно, тъй като благородният метал притежава многостранни аспекти. Предполагам, знаете, че дори може да се яде! Да, той е част от украсата на различни десерти и деликатесни блюда, но се проявява и като различни продукти в сферата на красотата. Естествено, че в грима е на първо място, тъй като подчертава тена и подхожда на почти всеки цвят на кожата. Флуидът за лице или златистата пудра ще уловят светлината и ще озаряват лицето. Не е нужно да ги нанасяте върху цялото лице, а се концентрирайте в областта на скулите, като плавно прелеете. Златистият прах би могъл да е идеален аксесоар, украсяващ кожата на раменете или деколтето, завършващ всяка елегантна вечерна визия. 24-каратовият блясък под формата на кремообразен тънък слой върху клепачите превръща погледа в магнетичен, а нанесен като дискретен пудрен воал, придава царственост. За повече светлина и изразителност се нуждаете от лек щрих с четката във вътрешния ъгъл на окото.

Ако желаете да постигнете интензивен наситен цвят, изберете сенки с кремообразна текстура, която може да се наслоява многократно. Миглите, веждите и косата също са обсипани с блестящи частици, като за това са помислили Guerlain и Yves Saint Laurent, създавайки златен топ, вдъхновен от модните ревюта.

Изгрев или залез?

Мислехме, че сме оставили „слънчевите очи“ в лятото, но гримьорите върнаха сиянието върху лицата и заявиха: „Време е да заблестим“. За разлика от по-топлите нюанси, като прасковено, розово и мандарина, интерпретиращи залеза върху очите, новият макиаж разчита на ярко златно, жълто и оранжево, задължително с блестящ финиш. Каква е тайната, с която може да се създават „слънчевите очи“? Първо върху целите клепачи като база се нанасят кремообразни или флуидни сенки, след което с върха на пръста с леко потупване се поставят прахообразни сенки в металик нюанс. По този начин ефектът ще е значително по-наситен в сравнение с използването на четка. Още един съвет от професионалистите: ако използвате прахообразна пудра, гримирайте очите преди да нанесете фон дьо тена. Със сигурност ще има блестящи щрихи за почистване, които лесно ще отстраните, без да нарушите основата.

Същността на разкоша

Бум в луксозната грижа за кожата са тънките златисти листа, с които може да я обвием. Лечението не е ново и е било доста популярно сред висшата класа в Древен Египет. Легендата разказва, че Клеопатра всяка нощ си лягала със златна маска на лицето, с която запазвала кадифената кожа и красотата си. Вдъхновени от ритуала на египетската красавица, известни марки като La Prairie използват редки златни съставки в своята серия The Radiance Collection, връщаща младостта на кожата. Златото превръща недостатъците в безупречност. То подобрява състоянието на кожата под повърхността, засилва процесите на регенерация на клетките, стимулира производството на колаген и еластин и за тези, които могат да си го позволят, е истинско чудо във флакон.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР