Хю Джакман: Благодарен съм за качествената телевизия

eva.bg 01 January 2018

Хю Джаксън на премиерата на „Най-великият шоумен“ в Сидни

Снимка: getty images

Ето и поредното признание за развитието на телевизионните продукции през последните години. Хю Джакман твърди, че качествените телевизионни сериали правят филмите за голям екран още по-добри. И по-специално новия му филм, който в момента върви по кината - „Най-великият шоумен“. „Времената се променят и вече трябва да даваме на зрителите повече отколкото те очакват. Да поемаме рискове. В телевизията пейзажът се развива изключително бързо. Сериалите са на много високо ниво на игра и сценарии – неизбежно е. Трябва да убедим зрителите да излязат от домовете си и да отидат до киното, като им даваме нещо повече,“ споделя Джаксън.

В „Най-великият шоумен“ Хю е в ролята на Финиъс Тейлър Барнъм, основател на прочутия имагинариум „Ринглинг Брадърс, Барнъм & Бейли”. Сюжетът разказва за непреклонността на твореца, който въпреки всички спънки реализира своята мечта за бляскаво шоу, също както Джакмън създава мюзикъла си. Актьорът е идеен двигател на лентата, която е трябвало да бъде заснета още през 2009, но в последствие снимките се отлагат за 2016.

49-годишната звездата споделя още как въпреки рака на кожата, с който се бори от години, той сам е изпълнил всяка сцена от филма, без дубльор. „На финала трябваше да танцувам и да пея, но лекарят категорично ми беше забранил, защото предишния ден ми бяха премахнали карцином от носа и имах 80 шева. Имах дубльор, който да пее вместо мен, но така се увлякох, че изпълних сам всичко и то с цялото си сърце. Получи се страхотно, всички бяха щастливи, а по лицето ми течеше кръв и трябваше да ме шият отново. Но си струваше!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР