Да чуем човека, който иска да засели Марс

Основателят на Mars One Бас Лансдорп ще изнесе публична лекция в София на 23 март

17 January 2018

Бас Лансдорп, основател на най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета Mars One, ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството. Публичната лекция ще е на 23 март в Sofia Event Center.

Идеята на холандската организация Mars One е да засели първата човешка колония на Марс. Няколко мисии ще бъдат изпълнени, като крайният срок, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 г. След дълга кампания вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билет и да поставят началото на един нов свят.

Бас Лансдорп основава Mars One през 2011 г., като още като студент по машиностроене в университета Твенте мечтае да преодолее техническите предизвикателства и да засели хора на Марс. Същата година той продава и своя първи бизнес с много успешна компания за производство на възобновяема енергия от вятъра, за да инвестира в мечтата си.

Повече информация за събитието може да откриете във Facebook, както и на адрес: http://www.nextgoalmars.com/. Билетите са на промоционални цени до 31 януари.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР